Fiksuoja skaitytojai: viešojo transporto atvykimo laiką gali matyti tik akylieji | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojai: viešojo transporto atvykimo laiką gali matyti tik akylieji

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi skaitytojas pranešdamas apie nepavydėtiną situaciją viešojo transporto stotelėje prie Kauno klinikų. Pasak jo, keleiviams,  norintiems sužinoti, kada pavyks sulaukti tinkamo maršruto, vešianio reikiama kryptimi, gali tekti ilgai ieškoti atvykimo laiką rodančios švieslentės, o ją pastebėjus, kelti akis aukštyn.

„Prie Kauno klinikų atvažiuoja daugybė miesto viešojo transporto, tačiau pamatyti, už kiek laiko atkaks reikalingas troleibusas ar autobusas, yra sudėtinga. Švieslentė, rodanti laiką, yra pakabinta tokioje vietoje, kad iš kurios pusės bežiūrėsi, nieko nepamatysi“, – sako kaunietis Rimas.

Švieslentė prie Kauno klinikų / Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Pasak jo, minėtą švieslentę užstoja naujai pastatytos stotelės karkasai. „Žvilgtelėti į ant stulpo esantį viešojo transporto atvykimo laiką taip pat nėra galimybės – visi grafikų laikikliai nusmukę iki pat žemės. Jauni žmonės dar sugeba tuos laikiklius kilstelėti, tačiau paleidus iš rankų, jie vėl atsiduria ant žemės. Vyresnio amžiaus ir sveikatos problemų turintiems žmonėms šis veiksmas yra sunkiai įveikiamas“, – teigia pašnekovas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai kalbėjosi su bendrovės „Kauno autobusai“ atstove Ramune Tarande. Jos teigimu, situacija prie Kauno klinikų viešojo transporto stotelės yra išties sudėtinga – tėra du stulpai, ant kurių galima kabinti švieslentes. Šioje vietoje esą pasirinktas standartinis jos pakabinimo aukštis. Racionalesnių sprendimų kol kas priimti neįmanoma, nebent būtų įvykdytos kardinalios pertvarkos.

„Apie šią problemą esame informuoti, jau anksčiau sulaukėme keleto nepatenkintų keleivių skambučių. Tačiau kol kas nieko negalime pakeisti. Prieš kurį laiką buvome užsiminę idėją pertvarkyti ne itin patogų važiuoti Kauno klinikų žiedą. Tačiau tuo turėtų pasirūpinti miesto atstovai“, – komentavo R. Tarandė.

Klausiame kauniečių: ar jūs taip pat susiduriate su keblumu norėdami įžiūrėti Kauno viešojo transporto atvykimo laikus švieslentėje prie Kauno klinikų?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA