Socialiniame tinkle neteisėtai juvelyriniais dirbiniais prekiavęs vyras pateko į policijos rankas | Kas vyksta Kaune

Socialiniame tinkle neteisėtai juvelyriniais dirbiniais prekiavęs vyras pateko į policijos rankas

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, bendradarbiaudami su VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai“ specialistais, tikrino viešojoje erdvėje esančią informaciją bei atliko patikrinimą pas asmenį, kuris socialinio tinklo pagalba vykdo prekybą įvairiais galimai aukso gaminiais.

[galerija kiek=”4″]

Patikrinimo metu nustatyta, kad prekybą vykdantis asmuo, gimęs 1990 m., nėra deklaravęs vykdomos veiklos aukso gaminiais Lietuvoje.

Patikrinimo metu paimta 50 vnt. įvairių juvelyrinių dirbinių, kurie nėra paženklinti vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais bei prie jų pridėtos, tačiau nepritvirtintos etiketės rusų kalba.

Pareigūnai primena, kad auksas, įvežant į Lietuvą, yra deklaruotina prekė. Taip pat norint prekiauti aukso gaminiais Lietuvoje, jie turi būti prabuoti VĮ „Lietuvos prabavimo rūmuose“. Neprabuoti gaminiai gali būti nekokybiški ir ne auksiniai, nes numatyta tvarka nėra patvirtinta ir nustatyta nei jų kilmė, nei sudėtis.

Už nustatytos tvarkos verstis komercine ar ūkine veikla, susijusia su tauriaisiais metalais ir brangakmeniais bei jų gaminiais, pažeidimą numatyta administracinė atsakomybė užtraukia nuo 30 iki 580 eurų baudą su galimu juvelyrinių dirbinių konfiskavimu.

Taip pat už tai gali grėsti ir baudžiamoji atsakomybė, kuri užtraukia laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA