Vėliavų deficitą kauniečiai sprendė savaip | Kas vyksta Kaune

Vėliavų deficitą kauniečiai sprendė savaip

Skaitytojo nuotr.

Trispalvių šiandien matėme įvairiausių: vienos nutįso 100 metrų ir buvo nešamos kelių dešimčių žmonių, kitos, priklijuotos ant plastikinių lazdelių, plazdėjo pavienių kauniečių rankose. Trečios kilo ant stiebų ir plevėsavo oficialiuose renginiuose, o dar kitos styrojo šunelių nasruose. Tačiau vieno Dainavos daugiabučio gyventojas savo langą papuošė itin išradingai.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojas atsiuntė nuotrauką, kurioje – balkone viena ant kitos sudėtos trijų skirtingų rūšių alaus skardinės. Geltonos, žalios ir raudonos spalvų alkoholio talpos sudaro Lietuvos vėliavą, „iškeltą“ Vasario 16-osios paminėti.

Ši improvizuota vėliava pro langą švyti vadinamajame Kauno Bermudų trikampyje – Taikos, Pramonės prospektų ir Draugystės gatvės ribojamame daugiabučių kvartale, Dainavos mikrorajone. Tiksliau – Taikos pr. 82 namas. Skaitytojas sakė gyvenantis tame pačiame pastate, tačiau kompozicijos autoriaus nepažįstantis.

„Trispalvė kitaip. Smūgis Karbauskiui ir Verygai“, – humoro nestokojo vaizdą užfiksavęs kaunietis. Kaži, ar toks valstybės simbolio įforminimas sužavėtų už blaivesnę Lietuvą kovojančius Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderius.

Kaip primena „Kas vyksta Kaune“, nuo sausio 1 d. įsigaliojusiomis Alkoholio kontrolės įstatymo pataisomis uždrausta alkoholio reklama, amžius, nuo kurio galima įsigyti alkoholinių gėrimų, pakeltas iki 20 metų, o pardavimo laikas sutrumpintas. Jau pusantro mėnesio kaip pirmadienį-šeštadienį alkoholio įsigyti galima nuo 10 iki 20 val., o sekmadienį – nuo 10 iki 15 val.

Beje, tie patys „valstiečiai“ su konservatoriais siūlo alkoholio pardavimą riboti dar labiau. Gal Taikos prospekto daugiabučio gyventojas tikrai labai mėgsta alų, o gal šitaip minėti valstybės atkūrimo šimtmetį jį prispyrė iš parduotuvių iššluotos Lietuvos vėliavos? Belieka spėlioti, o tuo tarpu reikia pripažinti, kad idėja – pakankamai originali, nors ir potencialiai amorali.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA