Kauniečio akibrokštas vaistinėje: kokiais laikais mes gyvename? | Kas vyksta Kaune

Kauniečio akibrokštas vaistinėje: kokiais laikais mes gyvename?

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vaistinėje pastebėjęs inovaciją – atsiskaitymą bekontakte mokėjimo kortele, kaunietis nudžiugo galėsiantis už vaistus susimokėti ne grynaisiais. Tačiau, kaip paaiškėjo, tai padaryti nėra taip lengva, kaip gali atrodyti iš anksto – vaistininkai turi vidines taisykles, kurių tenka paisyti.

„Mėgstu lankytis prekybos centre „Šilas“, įsikūrusiame Panerių gatvėje. Tad užsukau į ten esančią „Romainių vaistinę“ nusipirkti vaistų nuo galvos skausmo. Paprašiau „Citramono“, o pamatęs šios vaistinės mokėjimo kortelių skaitytuvo terminale atsiskaitymo galimybę bekontakte mokėjimo kortele, apsidžiaugiau, nes piniginėje smulkių grynųjų turėjau mažai“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Algis.

Tačiau tuomet, kai kaunietis apie savo ketinimą apmokėti sąskaitą už norimus įsigyti vaistus bekontakte kortele pasakė minėtos vaistinės darbuotojai, esą ji teigė, jog to padaryti jis negalįs, nes suma labai maža – 0,79 euro.

„Išgirdęs tokį paaiškinimą, nedvejodamas pasitikslinau, kokia yra minimali suma, už kurią galima atsiskaityti bekontakte mokėjimo kortele. Vaistininkė tik užsiminė, kad esą dėl tokių nedidelių pavedimų banko kortelėmis, vaistinės valdžios atstovai patiria nuostolių – tenka sumokėti itin didelius mokesčius.  Iš pirminės jos reakcijos supratau, kad nustatytos minimalios sumos tokiam atsiskaitymui iš tiesų nėra. Tad vėl man paklausus to paties, ar neketina priimti mano kortelės, vaistininkė paprašė, kad duočiau savo mokėjimo kortelę jai į rankas, mat, ji pati turi kažkur ją įdėti, nors atsiskaitymo terminalą ir skiria stiklinė pertvara“, – pasakoja kaunietis.

Pašnekovo teigimu, šios vaistininkės siūlomos „paslaugos“ jis atsisakė ir padavęs „Romainių vaistinės“ atstovei stambesnę turėtą kupiūrą, gavęs grąžą atsisveikino.

„Kyla klausimas, kokiais laikais mes gyvename? Ar tikrai Lietuvoje viskas yra taip, kaip turėtų būti? Suprantu, vaistininkė – garbaus amžiaus moteris, tačiau taip būti neturėtų. Tikiuosi, jog „Romainių vaistinės“ vadovai imsis priemonių, kad apsilankę klientai būtų informuoti apie galimų įvykdyti mokėjimų limitus“, – patarė skaitytojas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistai susisiekė su „Romainių vaistinės“ atstove pasiteirauti, ar iš tiesų yra nustatyta, kokias sumas galima sumokėti bekontaktėmis mokėjimo kortelėmis, o kokių – ne. Moteris, nepanorusi prisistatyti, paminėjo, jog esą šioje vaistinėje galioja žodinis susitarimas, jog 1 eurą siekiančią sumą galima apmokėti kortele, o mažesnių esą – ne.

Pasak „Swedbank“ atstovo spaudai Sauliaus Abraškevičiaus, iš anksto nustatytos mažiausios sumos, kurią galima apmokėti naudojant bekontaktę mokėjimo kortelę, nėra. „Techniškai bekontakte kortele galima apmokėti sumą, neviršijančią 25 eurų. Toks limitas, nustatytas pernai spalį, tapo postūmiu skatinti žmones dar aktyviau naudotis minėta paslauga. Tačiau prekybininkas, naudojantis mokėjimo kortelių skaitytuvą, gali sugalvoti savo vidines taisykles, kuriomis vadovaujantis pirkėjai už įsigytas prekes bekontakte kortele galėtų sumokėti, pavyzdžiui, tik nuo 1 ar 2 eurų prasidedančią sumą už pirkinius“, – kalbėjo S. Abraškevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA