#V100 Kaunietę sužavėjo milžiniška trispalvė – privertė sustoti ir išlipti | Kas vyksta Kaune

#V100 Kaunietę sužavėjo milžiniška trispalvė – privertė sustoti ir išlipti

Skaitytojos nuotr.

Šimtmečio Vasario 16-ajai beldžiantis į duris, mieste kyla vis daugiau vėliavų. Trispalvę įvairiausiomis formomis pagerbia valstybinės institucijos, tačiau neatsilieka ir verslo atstovai. Štai ant vieno biurų pastato Savanorių prospekte vėliava nusileido nuo pat stogo per visus penkis aukštus.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytoja užfiksavo išskirtinai papuoštą pastatą Savanorių prospekte – geltona, žalia ir raudona nusitęsė per visą verslo centro aukštį. „Retai kada kažką fotografuoju, bet seniai mačiau tokį tautinį pasipuošimą Kaune. Privertė net išlipti iš automobilio“, – teigė Kamilė.

Portalo žurnalistams pavyko susisiekti su 2004 m. pastatyto, 363A numeriu pažymėto statinio savininkais, kurie sugalvojo ir įgyvendino šią gražią idėją. „Tai darome ne dėl viešumo, o kad būtų visiems kauniečiams gera. Kaip tik, žiūriu, gražių iniciatyvų netrūksta ir kitur, trispalvės švyti languose – labai smagu“, – sakė pašnekovas, nepanoręs atskleisti savo vardo.

Vyro teigimu, mintis ypatingai pasidabinti per Lietuvos valstybės atkūrimo dieną šovė jau anksčiau, ne šiemet. „Seniai norėjome ką nors tokio padaryti, gal kokią lazerių projekciją. Visgi, kadangi pastatas stiklinis, lazerio ant jo nesimatytų – buvo pasiūta didžiulė vėliava, o iniciatyva pasipuošti šiais metais dar ir sutapo su gražia švente“, – kalbėjo vienas centro savininkų.

„Ieškojome medžiagos, pirkome ir siuvome. Iš pradžių atrodė, kad gali pritrūkti, bet ruoštis pradėjome anksčiau, tad didelio streso neturėjome. Vėliavos ilgis yra 25 m, o iš gatvės matoma apie 20 m“, – detalizavo vyras.

Trispalvė pakabinta antradienio vakarą, laikoma ji bus per valstybės atkūrimo šventes. „Žiūrėsime, kaip leis oro sąlygos – šįkart tik pabandėme. Jei idėja pasirodys vykusi, bus geras oras, galbūt puošimės ir kasmet. Tai galėtų būti kartotinis veiksmas, kadangi tokie gražūs visuotiniai dalykai kaip vėliavos, bendras himno giedojimas per „Žalgirio“ rungtynes, mūsų nuomone, vienija tautą ir tai yra smagu“, – tvirtino vyras.

Patalpų savininkams atstovaujantis pašnekovas sakė, kad čia dirbantys žmonės džiaugiasi papuošimu – vėliava, turbūt, yra vienas iš tų atributų, kurie gerai nuteikia, sukelia tam tikrą vidinį džiugesį, pakylėjimą. „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, čia įsikūrusios 14 skirtingų įmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA