Siūloma apriboti amžių, nuo kurio parduodami loterijos bilietai (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Siūloma apriboti amžių, nuo kurio parduodami loterijos bilietai (papildyta)

BNS 2018/02/15 14:45
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Valdantieji nori uždrausti jaunesniems negu 16 metų asmenims įsigyti loterijos bilietus ir dalyvauti įvairiose loterijose. Pataisas registravo „valstiečių“ ir socialdemokratų frakcijų vadovai.

Tokias Loterijų įstatymo pataisas, kurios, pritarus Seimui, įsigaliotų nuo 2019 metų, užregistravo „valstiečiai“ ir socialdemokratų darbo frakcijų vadovai Ramūnas Karbauskis ir Andrius Palionis.

„Todėl, kad neaugintume priklausomybės ir paskui jie netaptų potencialūs lošimų aparatų ir lošimo namų klientai. Tėvai pinigus duoda pietums, o ne bilietams“, – komentavo A. Palionis.

Pataisų autorių teigimu, „faktinė situacija“ rodo, kad vis daugiau vaikų perka loterijos bilietus ir dalyvauja loterijose, kurios, anot jų, „yra kaip lengvesnė azartinių lošimų forma“.

Pasak Loterijų asociacijos prezidento Maksimo Reznikovo, asociacijos nariai jau kelerius metus Lietuvoje įgyvendina Europos loterijų atsakingo žaidimo standartą, numatantį, kad loterijos neturi būti skiriamos vaikams.

„Tai reiškia, kad loterijos neturi būti nukreiptos į vaikus, bilietuose neturi būti jiems skirtų simbolių, vaikai nežaidžia loterijų TV žaidimuose ir panašiai. Tai jau yra įgyvendinta ir loterijos Lietuvoje nėra pristatomos kaip vaikams skirta pramoga. Rinkos savireguliacija yra svarbi apsaugant loterijų dalyvius, ir Lietuvoje ji veikia“, – komentare BNS sakė M. Reznikovas.

Jis pabrėžė, kad problema yra ne apribojimas vaikams, o tokio įstatymo įgyvendinimas. „Atsiradus dokumentų tikrinimui, daugiausiai nepatogumų ir išlaidų būtų klientams ir prekybos tinklams, o teigiamas poveikis būtų mažas“, – tvirtino M. Reznikovas.

Dabar įstatymas draudžia lošti nepilnamečiams.

Papildyta

R. Karbauskio teigimu, jeigu Seimas priims pataisas, 16 metų nesulaukę asmenys negalės įsigyti ir momentinės loterijos bilietukų. „Galės tai tėvai padaryti, jeigu norės“, – tvirtino R. Karbauskis.

Pasak jo, už loterijų bilietų pardavimą jaunesniems kaip 16 metų asmenims turėtų būti baudžiami tik pardavėjai. „Vaikas negali būti baudžiamas, čia galima kalbėti tik apie nuobaudas tiems, kurie parduoda, nepatikrinę jo amžiaus“, – sakė R. Karbauskis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA