Kaunietis iš senovinės ryšio perdavimo priemonės trikdo specialiųjų tarnybų darbą | Kas vyksta Kaune

Kaunietis iš senovinės ryšio perdavimo priemonės trikdo specialiųjų tarnybų darbą

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ugniagesiai pastebi jau ne pirmą piktnaudžiavimo atvejį toje pačioje Kauno vietoje, kai pranešimas apie nelaimingą įvykį būna melagingas. Įtariama, jog šitaip elgiasi tas pats žmogus, informacijai perduoti pasirinkęs senovinę ryšio perdavimo priemonę.

Pirminiais priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovų duomenimis, vasario 14 d., 17:45 val., gautas pranešimas, kad dega butas 4 aukšte, rūksta juodi dūmai.

Tačiau brigadoms atvykus į įvykio vietą, gaisro požymių nebuvo. Iškart po to bandyta perskambinti pranešėjui. Perklausius pokalbį paaiškėjo, kad pranešimas – melagingas, skambinta iš taksofono.

Iš šio taksofono aparato, pasak ugniagesių, skambinta ne pirmą kartą, visi pranešimai buvo melagingi. Iš balso galima nuspėti, kad skambinta to paties asmens. Taksofono aparato vieta – V. Krėvės pr. 77.

Pareigūnai primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų; už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA