Vasario 16-osios išvakarėse bus apdovanoti miestui ir Lietuvai nusipelnę kauniečiai | Kas vyksta Kaune

Vasario 16-osios išvakarėse bus apdovanoti miestui ir Lietuvai nusipelnę kauniečiai

Asociatyvi / Kauno savivaldybės nuotr.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse bus pagerbti įvairiose srityse reikšmingais darbais ir pasiekimais pasižymėję kauniečiai. Atkūrimo šimtmetį švenčiantis Kaunas nusilenks ir profesoriui Liudui Mažyliui – jis šio ketvirtadienio vakarą vyksiančios šventės metu bus paskelbtas Kauno miesto Garbės piliečiu.

„Giliai tikiu ir visuomet pabrėžiu, kad kiekvienas pasaulio miestas yra toks, kokie yra jo žmonės. Kaunas šiuo atžvilgiu yra nuostabus miestas, nes jo žmonės – darbštūs, pasitikintys savimi, pozityviai žiūrintys į gyvenimą ir dar, kas yra labai svarbu, visuomet pasirengę padėti tam, kam reikia pagalbos“, – prieš artėjančią apdovanojimų ceremoniją kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Ketvirtadienio popietę, 16 val., rotušėje vyksiančioje ceremonijoje už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai, uolų ir sąžiningą darbą bei visuomeninę veiklą 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklais Kaunas apdovanos Krepšinio mokyklos „Aisčiai“ trenerę Birutę Jankauskienę, Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorius Nijolę Oną Lepeškaitę ir Dainių Svoboną, Lietuvos teatro ir kino aktorę Doloresą Kazragytę, bendrovės „Kauno tiltai“ generalinį direktorių Aldą Rusevičių.

Garbės ženklai bus įteikti ir Kauno M. K. Čiurlionio draugijos narei, skulptorei, pedagogei Daliai Onai Palukaitienei, Lietuvos tautodailininkų sąjungos Kauno bendrijos pirmininkui Valentinui Jazerskui ir daktarui, kunigui Sauliui Pauliui Bytautui bei Kauno krepšinio mokyklos treneriui Jurijui Fiodorovui. Choreografui, baletmeisteriui Vytautui Buterlevičiui bus įteiktas 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklas.

Kauno miesto burmistro Jono Vileišio žalvariniu medaliu už nuopelnus įtvirtinant Kauno miesto savivaldą, įgyvendinant pilietines iniciatyvas ir kuriant miesto įvaizdį bus apdovanoti Audra Liaudanskienė, Roma ir Simonas Galiniai, Dainius Babilas, Violeta Bakutienė, Regina Markevičienė, Dainuolė Kazlauskienė ir Ona Janutė Leonavičienė. Pasidabruotas J. Vileišio medalis bus įteiktas karo istorikui prof. dr. Valdui Rakučiui.

Kauno miesto simbolis – Tauriukas – atiteks muzikologei Alinai Ramanauskienei, o Kauno miesto mero padėkos raštai – kauniečiams Rimai Kazėnienei ir Aleksandrui Rave. Trims kauniečiams bus įteikti Gerumo kristalai. Šiemet Apdovanojimų tarybos sprendimu šie apdovanojimai atiteks asociacijos „Padedu augti“ vadovei Ingai Laukytei-Budrienei, dirbančiai su neišnešiotų naujagimių šeimomis. Už nuolatines socialines akcijas laureate tapo ir Daiva Valančiūtė. Trečiasis geradaris – Viktoras Jarmolovas, išsaugojęs jaunos merginos gyvybę ir pagarsėjęs kitais kilniais poelgiais.

Tą patį vasario 15-osios vakarą, 19 val., iškilminga apdovanojimų ceremonija bei koncertas „Aš – dalis tavęs!“ vyks ir „Žalgirio“ arenoje. Čia Kauno miesto Garbės piliečio vardas bus suteiktas Vytauto Didžiojo universiteto profesoriui Liudui Mažyliui, o kartu paskelbti penkių iškilių nominacijų laureatai.

Visą valstybės atkūrimo šimtmečio renginių Kaune programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA