Legendinio Kauno dainininko rankose – mintys apie Lietuvos šimtmetį | Kas vyksta Kaune

Legendinio Kauno dainininko rankose – mintys apie Lietuvos šimtmetį

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

Vasario 14-ąją, Šv. Valentino dieną, kai visi vieni kitus lepina dėmesiu, pamirštas neliko ir Kaune gyvenęs žinomas 20-ojo amžiaus pradžios veikėjas. Į jo sustingusias metalines rankas šiandien buvo įsprausta raudona popierinė širdelė su užrašu.

Vaizdą Laisvės alėjoje užfiksavo pilietiškas portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Ramūnas. Jo atsiųstose nuotraukose aiškiai matoma 20-ojo amžiaus pradžios dainininko, Tarpukario estrados šlagerių pradininko skulptūra, su į rankas įsprausta ryškiai raudona popierine širdimi, ant kurios puikuojasi užrašytos mintys apie artėjantį mūsų valstybės šimtmetį:

Portalo Kas vyksta Kaune skaitytojų nuotr.

„Šimtmetis – tai sėkmės istorija, kurią kūrė visi Lietuvos žmonės ir užsienyje gyvenantys lietuviai – mūsų seneliai, proseneliai, tėvai, mes. Visi atidavė širdį, atidavė meilę ir norą gyventi laisvai. Tai mūsų herojai, mūsų Lietuva“, – juodu ant balto užrašytas frazes laiko D. Dolskis.

Kauniečiai dažnai praeidami pro šalį pastebi šią garsaus praėjusio amžiaus dainininko skulptūrą. O kai kurie nesiliauja stebindami. Širdis – ne vienintelis atributas buvęs šlagerių pradininko dabar jau metalinėse rankose – gyventojai ir miesto svečiai dažnai jam vis dar dovanoja gėles, kurios spalvomis paįvairina metalinės skulptūros būtį miesto centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA