Kai kuriuos Kauno rajono gyventojus taksi veš nemokamai | Kas vyksta Kaune

Kai kuriuos Kauno rajono gyventojus taksi veš nemokamai

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas antradienį susitiko su bendrovės „Smart Taxi“ direktoriumi Nikolajumi Gurskiu – vyrai aptarė bendradarbiavimo sąlygas. Įmonė ketina talkinti rajono savivaldybei sprendžiant opias pavėžėjimo problemas.

„Smart Taxi“ socialinės atsakomybės pagrindais žada teikti nemokamas pavėžėjimo paslaugas vienišiems seneliams, globos įstaigų vaikams, tamsiu paros metu pas gyventojus vykstantiems socialiniams darbuotojams. „Neturime jokių tikslų gauti mokesčių lengvatų ar kaip nors reklamuotis – tai socialinis projektas“, – pabrėžė N. Gurskis.

Administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė tvirtino, kad tokių paslaugų gyventojams labai reikia. „Smart Taxi“ sistemoje bus sukurtas Kauno rajono savivaldybės profilis, kuriame bus fiksuojamas paslaugų poreikis, nuvažiuoti maršrutai, kita informacija.

Savivaldybės vadovai pažadėjo, kad nemokamomis paslaugomis nebus piktnaudžiaujama – abi pusės susitars dėl tam tikro nuvažiuotų kilometrų skaičiaus per mėnesį.

„Smart Taxi“ yra įsigijusį hibridinių automobilių su kompiuterine įranga ir diegia aukštos klasės aptarnavimo standartus. „Kita mūsų idėja – populiarinti premium klasės vairuotojo darbą, todėl galėtume vesti švietėjiškus užsiėmimus vaikų darželiuose, mokyklose“, – kalbėjo N. Gurskis.

Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas „Kas vyksta Kaune“ patikslino, kad rajono savivaldybė atrinks žmones, kurie šia paslauga galės naudotis ir užsakymai vyks būtent per savivaldybę, ne individualiai, tad piktnaudžiavimo galimybė juolab eliminuojama.

„Pirmiausia, bus išsiaiškinamas poreikis – tarkime, senam žmogui reikia nuvažiuoti į parduotuvę, jis gyvena vienas. Tada programėlėje savivaldybės Socialinės paramos skyriaus darbuotojai nurodys asmens adresą, pateiks prašymą nuvežti senelį apsipirkti ir atgal, o „Smart Taxi“ suteiks paslaugą. Arba globos namų vaikus prireiks pavežti į ekskursiją“, – hipotetines situacijas čia pat modeliavo E. Mališauskas.

Anot mero patarėjo, nebus taip, kad visus vežios, bendrovė padės tik kai tikrai reikia. Be kita ko, savivaldybė turi ir savo automobilius, bet esamų transportavimo pajėgumų nepakanka.

„Gerai, kad pati bendrovė pasisiūlė kartas nuo karto pavežti rajono gyventojus. Sakė, nereikia reklamos nei lengvatų – tiesiog dirba šitoje zonoje ir nori prisidėti. Tai – dalinė pagalba. Savivaldybė atrinks tuos, kuriems labiausiai reikia ir tokiais pagrindais bus bendraujama su įmone“, – aiškino E. Mališauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA