Vyks Kaune šią savaitę (vasario 13-15 dienomis) | Kas vyksta Kaune

Vyks Kaune šią savaitę (vasario 13-15 dienomis)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prasidėjo viena iš šventiškiausių metų savaičių – taip jau atsitiko, kad kalendorius šią savaitę tiesiog perpildytas įvairiausiomis progomis. Šiandien visa Lietuva švenčia Gavėnios pradžią pažyminčias Užgavėnes, rytoj – įsimylėjusiųjų šventė – Šv. Valentino diena, o artėjant savaitgaliui prasidės valstybės šimtmečio fiesta. Tad akivaizdu, jog šią savaitę Kaune veiklos sau ras visi.

Ir nors savaitė įvykių atžvilgiu bus karšta, orai šiluma tikrai nepasižymės – po kiek šiltesnio antradienio, teks šaltuko banga, termometro stulpelius nuleisiantis iki 7-9 laipsnių šalčio, tačiau panašu, kad pavyks išvengti snieguotų dienų. Detalią orų prognozę visai savaitei rasite čia.

Antradienį miesto mero Visvaldo Matijošaitio darbotvarkėje numatyta tiek darbų, kad vargu, ar liks laiko Užgavėnių blynams. Nuo pat ryto mero laukia vizitas Kauno regiono aplinkos apsaugos departamente, vėliau pas merą užsuks akcinės bendrovės „Kauno energija“ atstovo vizitas, o per pietus – Liuksemburgo ambasadorius.

Darbams artėjant prie pabaigos, Kauno miesto savivaldybės atstovų lauks iškilmingas „Europos kultūros sostinės 2022“ ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos sutarties pasirašymas, kurį transliacijos metu galės stebėti ne tik Kaunas, bet ir visa Lietuva.

Kaip jau rašėme portale „Kas vyksta Kaune“, trečiadienį į Kauną atvyksta Vyriausybė, svarbius klausimus apsvarstysianti iškilmingo posėdžio metu. Jame dalyvaus ir Kauno miesto atstovai. Vėliau svečių laukia ekskursija po istorinį Vytauto Didžiojo universiteto pastatą.

Po iškilmingo ryto, Kauno vicemeras Simonas Kairys skubės į Vilnių, kur susitiks su Lietuvos oro uostų atstovais,aptarti maršrutų plėtros klausimus.

Vakare miesto atstovai susiburs Lietuvos atkūrimo šimtmečiui skirtos parodos „100 reikšmingiausių Pirmosios Lietuvos Respublikos įvykių (1918-1940 m.)” atidaryme. Šią parodą nuo trečiadienio vakaro galės aplankyti ir visi kauniečiai. Detalią informaciją rasite čia.

Žinoma, vasario 14-oji yra visų mylinčių ir mylimų šventė, tad palikite jaukius metų vakarus namuose likusioms metų dienoms, o būtent šią dieną nuveikite kažką įdomaus. Visą aibę renginių, skirtų meilės dienai, galite rasti mūsų renginių kalendoriuje, paspaudę čia.

Ketvirtadienis visus jau palydės į šventines nuotaikas – užsisuks renginių, skirtų valstybės šimtmečiui paminėti karuselė. Visą detalią, net keturias dienas apimančią programą, galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA