#V100 Valstybės atkūrimo šimtmečiui pasidabino Kauno viešasis transportas | Kas vyksta Kaune

#V100 Valstybės atkūrimo šimtmečiui pasidabino Kauno viešasis transportas

„Kauno autobusų“ nuotr.

Šiandien į miesto gatves išvažiavo visi šešiolika autobusų ir troleibusų, papuoštų istorinėmis miesto nuotraukomis, iliustruojančiomis ypatingus viešojo transporto bei paties miesto istorinius pokyčius ir momentus.

„Tai nedidelė mūsų dovana atkurtajai Lietuvai – tokiu būdu su kauniečiais ir miesto svečiais norime pasidalinti istorinėmis akimirkomis ir pasiųsti žinutę, kad branginame ir vertiname tai, kas buvo sukurta per istorinį šimtmetį“, – sako UAB „Kauno autobusai“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Anot jo, istorija ne tik įpareigoja, bet ir įkvepia naujiems pokyčiams, tad ir toliau bus dedamos visos pastangos, kad miesto viešasis transportas patenkintų keleivių lūkesčius, būtų patogus, modernus, greitas ir patrauklus miestiečiams.

Penkis troleibusus ir vienuolika autobusų puošia įvairių šimtmečio laikotarpių dvasią atspindinčios nuotraukos. Čia ir autobusas, važiuojantis pro Steigiamojo Seimo rūmus Gimnazijos gatvėje, kur dirbo pirmasis Lietuvos Respublikos parlamentas, ir autobusas, Laisvės alėjoje lenkiantis konkę (arklinis tramvajus) – pirmąją viešojo transporto priemonę, suteikusią Kaunui europietiško miesto vaizdą.

Taip pat ant keleivinių mašinų – konkės ir autobusai, laukiantys keleivių prie Kauno geležinkelio stoties, autobusas Rotušės aikštėje, važiuojantis vienu populiariausių miesto maršrutų „Rotušė–Panemunė“, pirmieji Kauno autobusų kėbulų gamykloje pagaminti autobusai „KAG“ ir kiti istoriniai atvaizdai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA