Kauniečiai apie alkoholio prekeivius: nėra įstatymo, kurio neapeitų lietuvis | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apie alkoholio prekeivius: nėra įstatymo, kurio neapeitų lietuvis

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Viešojoje erdvėje nerimstant diskusijoms apie nelegalią prekybą alkoholiu, nusprendėme pasiteirauti portalo „Kas vyksta Kaune“ Facebook bendruomenės, ką jie mano apie tokį „verslą“. Kauniečiai pastebėjo, kad to valdininkai turėjo tikėtis.

Skaitytojai komentavo beveik vienbalsiai pastebėdami, jog kiekvieną įstatymą lengva apeiti ir situacija su alkoholio pardavimu – ne išimtis. „Prekiauti alkoholiu dabar apsimoka labiau nei užsiimti narkotinių medžiagų prekyba. Užsidirbti galima daugiau, o baudos – mažesnės,“ – komentavo Žilvinas.

„Naivu tikėtis, kad apribojus prekybą, visi ims ir mes gerti. Čia nebent „seimūnai“ gali būti tokie naivuoliai. Kaip dieną buvo aišku, kad suklestės pogrindinė prekyba alkoholiu,uždegė žalią šviesą patys seimo nariai. Tai jų statistika apie mažėjantį alkoholio vartojimą iš piršto laužta, o visų bobyčių ir paslaugėlių neišgaudys. Baudą sumokėt bus pigiau ir naudingiau prekiaujant iš po stalo. Nėra įstatymo, kurio neapeitų lietuvis,“ – detaliai poziciją išdėstė portalo skaitytoja Inga.

Kitas skaitytojas pastebi, jog valdžios sprendimai nėra teisinga reakcija į situaciją Lietuvoje. „Kokie įstatymai, tokia ir reakcija į juos. Jei šie nauji įstatymai būtų verti pagarbos, piliečiai juos gerbtų.“

„Reikėjo pradėti draudimą nuo bambalinio stipraus alaus ir plastikiniuose buteliuose išpilstyto vyno „Monikutė“ ir panašiai,“ – pastebėjo skaitytoja Neringa.

Diskusijas praėjusią savaitę itin pakurstė istorija, kai Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė nelegaliai alkoholiu socialiniame tinkle prekiavusį 25-erių metų alytiškį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA