Kol vienose mokyklose karantinas, kitos rengia masines šventes | Kas vyksta Kaune

Kol vienose mokyklose karantinas, kitos rengia masines šventes

KJBG nuotr.

Į „Kas vyksta Kaune“ portalą kreipėsi Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos mokinys, informavęs, kad penktadienį mokykloje organizuojama didelė Vasario 16-ajai skirta šventė – jos metu moksleiviai visą naktį praleis įstaigoje. Vaikino manymu, laikas šventei parinktas ne pats tinkamiausias.

„Kauno mokyklos masiškai užsidarinėja karantinui, o mano puiki švietimo įstaiga organizuoja masinę nakvynę (mokosi apie 500 mokinių) Tiesiog puiki veikla, uždarose patalpose, vykstant gripo epidemijai“, – ironizavo vienas Jono Basanavičiaus gimnazijos auklėtinių.

Kaip sakė vyrukas, sesės klasėje šią savaitę nebuvo 20 mokiniu iš 28. Moksleivio žiniomis, iki 20 proc. sergamumo ribos, kai ugdymo įstaigoje gali būti skelbiamas karantinas,  trūksta 2 proc.

Paklaustas, ar pats ketina dalyvauti iš pažiūros smagioje, nors gali ir pavojingoje vakaronėje, vaikinas kategoriškai atsakė ten neisiąs. „Bet man nesuprantami tokie organizatorių veiksmai“, – pridūrė jis.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su mokyklos atstovais ir paprašius pakomentuoti šį sprendimą, direktoriaus pavaduotoja ugdymui Vilima Mažeikienė į klausimą atsakė savuoju, retoriniu: „O manote, kad Vasario 16-osios renginius atšauks visame mieste?“

Priminus, kad Lietuvai reikšminga diena yra tik po savaitės, kaip ir dauguma šventinių renginių, V. Mažeikienė atsakė mokyklos vadovybę galvojant, jog epidemija tęsis ir kitą savaitę, tad nėra jokio pagrindo nukelti ir šios nakties užsiėmimų mokykloje.

Pavaduotoja ugdymui pažymėjo, kad turimi tėvų sutikimai ir renginyje dalyvaus tik sveiki vaikai, taigi didelio iššūkio jis mesti neturėtų. V. Mažeikienės teigimu, mokykloje šiuo metu serga iki 10 proc. vaikų. Pašnekovė kvietė dalyvauti visuose renginiuose, mat tokia šventė įvyksta tik kartą per 100 metų.

Aptariamo mokyklos renginio pavadinimu „Šimtmečio naktis“ „Facebook“ paskyroje nurodoma, kad vakaronė, skirta tik gimnazijos moksleiviams ir tik su tėvų sutikimu, prasidės  20 val. Prieš tai valanda skirta įsikurti auklėtojų kabinetuose, kur pailsę mokiniai, galima spręsti, ir kris į miegmaišius.

„Šimtmečio nakties“ programa / Renginio „Facebook“ puslapio nuotr.

Tik daug miegančiųjų kaži ar bus, kadangi visai nakčiai numatyta intensyvi programa. Kol kitų mokyklų moksleiviai džiaugiasi savaitę neturėję pamokų, Jono Basanavičiaus gimnazijos auklėtiniai už savaitės triūsą šiąnakt atsigriebs dalyvaudami sporto turnyruose ir treniruotėse, kūrybinėse dirbtuvėse, diskutuodami su buvusiais gimnazistais, žaisdami kompiuterinius žaidimus, žiūrėdami filmus ir šėldami diskotekoje.

Klausiame „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų: ar verta griebti respiratorių ir nerti į masinį renginį savaitė iki valstybės atkūrimo dienos, ar šiandien geriau susilaikyti?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA