Kauniečiai gavo pranešimus: už elektros energijos sąskaitas mokės mažiau | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai gavo pranešimus: už elektros energijos sąskaitas mokės mažiau

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Šiomis dienomsi kauniečius pasiekė Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) laiškai apie sumažėjusią elektros energijos kainą. Tiesa, skirtumas ne toks jau didelis, už 2017-aisiais suvartotą energiją „standartinio“ plano vartototojai mokėjo 0,114 Eur (arba 11,4 cento), nuo šių metų pradžios – 0,113 Eur (arba 11,3 cento) .

„Ar dabar visada mokėsime mažiau, ar tai – tik laikinas gyventojų pradžiuginimas metų pradžioje valstybės šimtmečio proga?“, – juokavo į portalą žinutes parašę kauniečiai. Jų skaičiavimu, elektros atpigimas ne toks ir ženklus, jei anksčiau vidutiniškai per mėnesį už 100 kWh mokėjo 11 eurų ir 40 centų, tai dabar vos 10 euro centų mažiau.

Mažesnės sumos sąskaitose už elektros energiją nudžiugino ne tik kauniečius, bet ir visos Lietuvos gyventojus. Remiantis Energijos skirstymo operatoriaus (ESO) sausio 1-ąją pateiktais duomenimis, elektros kaina buitiniams vartotojams nuo sausio mažėjo vidutiniškai 1,2 procento. Vadinasi, viena tūkstantąja dalimi.

Primename, kad „standartinio“ vienos laiko zonos tarifas sumažėjo 1 proc. (0,1 cento) iki 11,3 cento už kilovatvalandę (kWh), dviejų laiko zonų: dienos tarifas mažėja 1,6 proc. (0,2 cento) iki 12,2 cento, nakties ir savaitgalių – nepakito – 9,1 cento už kWh.

2018-aisiais metais žadėta vidutiniškai elektrą atpiginti 3,5 proc. Tačiau Kainų komisijai patvirtinus papildomą viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) dedamąją, kainos buvo perskaičiuotos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA