Socialinių tinklų naudotojai pakibo ant V. Matijošaičio kabliuko | Kas vyksta Kaune

Socialinių tinklų naudotojai pakibo ant V. Matijošaičio kabliuko

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors yra sakęs, kad feisbuko nenaudoja dėl laiko trūkumo, šiame socialiniame tinkle praėjusių metų rugsėjį sukurta Visvaldo Matijošaičio paskyra. Nuo to laiko čia publikuota nemažai informacijos apie Kauną ir mieste vykstančius renginius.

Pirmos žinutės „bendruomeninės organizacijos“ tipo V. Matijošaičio paskyroje publikuotos rugsėjo 25 d. – nustatyta pakili profilio nuotrauka asmeniniame mero garaže tarp motociklo ir sportinio „Ferrari F430“.

Nuo to laiko paskyrą pamėgo 6 584 „Facebook“ naudotojai, o seka ją 7 101 žmonės. Skelbiami įrašai ir atvaizdai pakankamai populiarūs – jais gausiai dalinamasi, komentaruose palankiai atsiliepiama apie atsigaunantį Kauną ir jo vadovą.

Visvaldo Matijošaičio „Facebook“ paskyra / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nuo rugsėjo čia keltas Justino Jankevičiaus vestų „Kitokių pasikalbėjimų“ su V. Matijošaičiu vaizdo įrašas, „Kas vyksta Kaune“ publikacija apie asmeninį mero rekordą, keli iš paukščio skrydžio nufilmuoto Kauno įrašai, taip pat – kelios gerai nusiteikusio V. Matijošaičio nuotraukos krepšinio bei prezidentės leitmotyvais.

Bene labiausiai diskutuotinas – paskyroje publikuotas SEL koncerto „Žalgirio“ momentas, kai grupės lyderis Egidijus Dragūnas šalies prezidentę pavadina „boba“, o visuomenę sako esant prispausta, neturinčia balso, beteise.

V. Matijošaičio patarėjas ryšiams su visuomene Tomas Grigalevičius patvirtino, kad tai – trečiųjų šalių sukurtas, neoficialus Kauno vadovo puslapis.

„Bandėme susisiekti su šio puslapio kūrėjais dėl geranoriško anketos pašalinimo, tačiau nesėkmingai. Apie neteisėtą mero vardo ir atvaizdo naudojimą informavome „Facebook“ administraciją. Tikimės, kad šioje situacijoje neprireiks eiti teisiniu keliu“, – sakė T. Grigalevičius.

V. Matijošaičio patarėjo teigimu, paties mero nuomonė dėl asmeninio savo atstovavimo socialiniuose tinkluose nepasikeitė – dėl didelio užimtumo jis puslapio neketina turėti.

„Kas vyksta Kaune“ pavyko susisiekti su minėtos netikros paskyros kūrėju, kurio asmenybė, tačiau, nežinoma. Užklausus apie paskyros sukūrimo aplinkybes ir iš to kylantį kauniečio santykį su savivaldybės atstovais, žmogus teigė suprantantis pasielgęs blogai, tačiau rado ir kaip pateisinti šį veiksmą.

„Galbūt tai didelis nusižengimas, bet sukūriau ne tam, kad kelčiau reklamas arba kažką įžeisčiau. Išvis sukūriau taip va tiesiog, bet sulaukė daug dėmesio, na ir palikau. Kam reikės, tas tegul parašo – ištrinsiu. Niekada neieškojau ir neieškau problemų“, – teigiama žinutėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA