Kaune kursis tarptautinis finansinių paslaugų centras: ieškos naujų darbuotojų | Kas vyksta Kaune

Kaune kursis tarptautinis finansinių paslaugų centras: ieškos naujų darbuotojų

Investuok Lietuvoje 2018/02/07 09:42
Bendrovės nuotr.

Tarptautinė kabelių gamybos pionierė NKT pasirinko Kauną pirmąjam grupės paslaugų centrui. Bendrovė planuoja per artimiausius trejus metus įdarbinti 30 finansų specialistų, rašoma „Investuok Lietuvoje“ interneto puslapyje.

„Optimizuodami veiklą nusprendėme įsteigti finansinių paslaugų centrą. Po nuodugnios analizės ir konsultacijų su „Investuok Lietuvoje“ pasirinkome Kauną. Įsitikinome, kad Kaunas yra jaunatviškas, modernus ir atviras, o vietos specialistai yra aukštos kvalifikacijos“, teigia „NKT Cables Group“ finansų viceprezidentas Poul Erik Stockfleth. „Kaune radome puikią infastruktūrą ir greitai išsirinkome išskirtinę vietą naująjam centrui. Įsikursime prie Neries upės kranto esančiame verslo centre „Kauno Dokas“.

„NKT tiki jaunais darbuotojais Kaune, jų veržlumu ir noru bei gebėjimu tobulinti procesus ir keisti sistemas. Šios savybės padės įmonei greičiau įgyvendinti įvairius vidinius projektus, kurie skaičiuojami dešimtimis. Atrankos procesą jau pradėjome, pirmieji finansinio centro darbuotojai jau mokomi. Artimiausiu metu priimsime dar kelias dešimtis naujos komandos narių,“ – pasakoja NKT paslaugų centro vadovė Kaune Ilona Antonovičiūtė.

„Kauno paslaugų centrų klasteris per pastaruosius metus sparčiai stiprėjo. Tai rodo vien tas faktas, kad pasaulinio garso bendrovė NKT Kaunui patikėjo patį pirmąjį savo finansinių paslaugų centrą. NKT sprendimas ir Kauno senbuvių „Intermedix“, „Festo“ ir „Dematic“ sėkmė leidžia matyti gerą perspektyvą šios industrijos plėtrai Kaune, apie ką ne vienerius metus kalba ir „Investuok Lietuvoje“, ir Ūkio ministerija“, – pastebi ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

1891 metais įkurta NKT yra viena kabelių, jų priedų ir sudėtingų sprendimų gamybos lyderių pasaulyje. Tiekdama produkciją elektros infrastruktūros, energijos, statybų ir geležinkelių industrijoms bendrovė įdarbina daugiau nei 3,4 tūkst. darbuotojų, o jos apyvarta 2016 metais siekė 1 mlrd. eurų. Didžiausi projektai yra jūrinių kabelių tiesimas tarp šalių, vėjo jėgainių energijos transportavimo sprendimai. NKT tikslas yra patenkinti augantį energijos poreikį. NKT listinguojama „Nasdaq Copenhagen“ vertybinių popierių biržos sąraše.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA