#V100 Valstybės šimtmečio šventė miesto širdyje: languose į Rotušės aikštę iškils šimtas trispalvių | Kas vyksta Kaune

#V100 Valstybės šimtmečio šventė miesto širdyje: languose į Rotušės aikštę iškils šimtas trispalvių

Organizatorių nuotr.

Valstybės šimtmetis įkvepia vis daugiau kauniečių originaliai švęsti Vasario 16-ąją. Viena šimtmečiui skirtų iniciatyvų minėtąją dieną pasitiks ir Rotušės aikštę nusprendusius aplankyti kauniečius bei miesto svečius – į pagrindinę miesto aikštę atsiveriančiuose languose išsiskleis šimtas trispalvių.

Tokia idėja iniciatyvos autorei, kaunietei Giedrei DO kilo po pamąstymų apie pilietiškumą ir noro originaliu būdu parodyti meilę ir dėkingumą savo valstybei šia svarbia proga. Giedrė DO šį sumanymą susiejo ir su LRT pradėta socialine akcija „Keliu vėliavą“.

„Aikštė gana nemaža, langų į ją atsiveria virš dviejų šimtų, tad pirmam kartui, tikimės, kad bent kas antrame lange atsiras įvairių dydžių vėliavos – taip ir sudarysime šimtą,“ – pasakoja iniciatorė. Moters teigimu, prie akcijos noriai jungiasi ir gyventojai, ir verslo atstovai, tad surinkti šimtą šalies trispalvių Rotušės aikštės pastatų languose turėtų pavykti.

Giedrė DO pastebi, jog siekiama, kad tokia akcija nebūtų tik vienkartinis dalykas, pašnekovės teigimu, valstybės šimtmečio diena bus tik viena iš daugelio. „Vėliavas sieksime kelti ir kitų valstybinių švenčių metu“, – entuziazmo nestokojo aktyvi kaunietė, organizuojanti jau ne pirmą pilietinę iniciatyvą Kaune. Pernai metų gegužę Giedro DO buvo viena iš pagrindinių sėkmingai pavykusios Kiemų šventės organizatorių, ji taip pat daug prisidėjo prie Kauno istoriją pasakojančios freskos ant prekybos miestelio „Urmas“ fasado įgyvendinimo, taip pat ji yra Rotušės aikštės draugijos narė.

Vėliavos į Rotušės aikštę atsiveriančiuose languose turėtų iškilti po 11 valandos – būtent tada suskambės Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos varpai. Rotušės aikštėje nuskambėjus varpams lauks trispalviais balionais nešinų Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjaus moksleivių eisena.

Rengiate išskirtinę iniciatyvą, skirtą Lietuvos valstybės šimtmečio paminėjimui? Dalinkitės iniciatyvų aprašymais, siųsdami juos el. paštu kaunas@kasvyksta.lt. Švęskime valstybės šimtmetį kartu! #V100

Visas iniciatyvas galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA