Fiksuoja skaitytojas: ar tai normalus policijos pareigūnų stovėjimas? | Kas vyksta Kaune

Fiksuoja skaitytojas: ar tai normalus policijos pareigūnų stovėjimas?

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ pasiekė nerūpestingu policijos pareigūnų vairavimu pasipiktinusio kauniečio pranešimas. Prie mokyklos Šilainiuose vyras užfiksavo policijos mikroautobusą, pastatytą ant pėsčiųjų perėjos, kuria, galima spėti, naudojasi daug moksleivių.

[galerija kiek=”4″]

„Ar tai normalus policijos pareigūnų parkavimasis? Tiesiog prie mokyklos, tiesiai ant pėsčiųjų perėjos. KET visiems turi galioti“, – rašė vyras. Šis vaizdas užfiksuotas Vėtrungės gatvėje, prie Kauno Tado Ivanausko progimnazijos.

Kelio danga apsnigta ir perėjos „zebrą“ įžiūrėti nelengva, tačiau nuotraukoje policijos automobiliui iš priekio matosi, kad pareigūnai stovi nepaprastai arti perėjos, vienu ratu praktiškai ant horizontaliojo žymėjimo.

Visu mašinos pločiu ant perėjos akivaizdžiai palikta kita krovininė transporto priemonė, sprendžiant iš ženklų, priklausanti saugos sistemų įmonei „ADL Security Systems“.

Geresniam vaizdui susidaryti skaitytojas pateikė ir porą šiltuoju metų laiku darytų nuotraukų, kuriose žymėjimas matosi visiškai aiškiai.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad pagal Kelių eismo taisyklių (KET) 150.4 punktą, draudžiama sustoti ir stovėti pėsčiųjų perėjose ir arčiau kaip 5 m atstumu prieš jas, o kai kelyje yra tik po vieną kiekvienos krypties eismo juostą – ir 5 m atstumu už jų. Vėtrungės gatvė kaip tik tokia, tad net jei pareigūnai nepaliko automobilio ant horizontaliojo perėjos žymėjimo, stovėjo tuoj pat už jos.

LR administracinių nusižengimų kodekse už sustojimą ir stovėjimą neleistinose vietose pagal 417 str. 2 d. numatoma bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA