Iš istorinio pastato ketinama iškelti policijos padalinį: yra kitų planų | Kas vyksta Kaune

Iš istorinio pastato ketinama iškelti policijos padalinį: yra kitų planų

BNS / Kas vyksta Kaune inf. BNS 2018/02/06 16:41
R. Tenio nuotr.

Vyriausybė antradienį pranešė, kad Kaune ruošiamasi įkurti Lietuvos žydų kilmės prancūzų filosofo Emanuelio Levino centrą. Jis veiktų V. Putvinskio gatvėje esančiame pastate, kuriame dabar įsikūręs Kauno rajono policijos komisariato (PK) padalinys.

[galerija kiek=”4″]

Šią iniciatyvą premjerui Sauliui Skverneliui pristatė Prancūzijos ambasadorius Lietuvoje Philippe Jeantaud (Filipas Žanto). „Premjeras S. Skvernelis sakė, kad šiai iniciatyvai pritaria ir jau yra ją aptaręs su Kauno meru Visvaldu Matijošaičiu, artimiausiu metu bus priimtas konkretus sprendimas“, – rašoma Vyriausybės pranešime spaudai.

Centrą svarstomą kurti buvusiame Prancūzijos ambasados pastate V. Putvinskio g. 14. Dabar ten veikia Kauno rajono PK migracijos poskyris.

Kauno vicemeras Simonas Kairys sakė, kad savivaldybė prie šio projekto galėtų prisidėti tiek turiniu, tiek pagalba tvarkant būsimo centro aplinką ir fasadą.

Jis portalui „Kas vyksta Kaune“ minėjo, kad idėją įkurti E. Levino centrą plėtoja Lietuvos sveikatos mokslų universiteto rektorius profesorius Remigijus Žaliūnas (Prancūzijos garbės konsulas) kartu su Prancūzijos ambasaroriumi. Kauno miesto savivaldybės atstovai esą yra tik tarpininkai šiame procese.

„Savivaldybė į tokį traukos centrą žiūri labai pozityviai. Nepaprastai svarbu, kad turtas, nusprendus, kad ten neliks policijos, iš karto būtų perduotas juridiniam vienetui, kuris įveiklintų šį objektą. (…) Mes turime savivaldybėje programas, per kurias galime prisidėti prie pastato fasado sutvarkymo, prie teritorijos šalia – E. Levino skvero padarymo patrauklesniu. Tai būtų svarbus objektas Kauno miestui“, – sakė Kauno vicemeras.

E. Levinas laikomas vienu garsiausių pasauliniu mastu žmonių, gimusių ir gyvenusių Kaune. Žymus filosofas egzistencialistas, Sorbonos universiteto profesorius gimė ir užaugo Kauno senamiestyje, čia susipažino ir su būsima žmona, ją vėliau vedė Paryžiuje. Antrojo pasaulinio karo pradžioje Kaune gyvenusius E. Levino šeimos narius naciai sušaudė.

Kaune jau yra E. Levino vardo gatvė, taip pat atminimo lenta ant pastato Karaliaus Mindaugo prospekte, žyminti jo gimimo vietą, o skveras šalia planuojamo E. Levino centro taip pat yra pavadintas šio filosofo vardu.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA