Viešuoju transportu Kaune keliaus už 1 eurą per metus | Kas vyksta Kaune

Viešuoju transportu Kaune keliaus už 1 eurą per metus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šiandien Kauno miesto taryba kauniečiams įteikė dovaną – priimtas sprendimas suteikti 822 eurų nuolaidą trejų metų bilietui tiems kauniečiams, kurie turi teisę miesto viešuoju transportu keliauti lengvatinėmis sąlygomis.

Dovana viešuoju transportu keliaujantiems kauniečiams

Nuolaida galės pasinaudoti senjorai, sulaukę 80 metų, Lietuvos Respublikos nepriklausomybės gynėjai, pasipriešinimo 1940–1990 m. okupacijos dalyviai, politiniai kaliniai, tremtiniai, taip pat ir pensinio amžiaus kauniečiai, gaunantys šalpos pensijas, iki šiol vienerius metus važiavę miesto transportu už 3,47 eurus.

„Šie žmonės antrąjį valstybės šimtmetį turės galimybę neribotai ir be rūpesčių keliauti viešuoju transportu 1095 dienas už išties simbolinę kainą – vos 3 eurus,“ – sprendimu džiaugėsi Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

„Tai žmonės, kurie kūrė ir statė mūsų miestą, buvo ištremti, kovojo už mūsų nepriklausomybę. Šis bilietas – tai „ačiū“ jiems visų miestiečių vardu. Jis tikrai palengvins jų kasdienybę ir suteiks galimybę laisvai judėti, lankyti savo artimuosius, vykti į renginius, dalyvauti miesto kultūriniame ir socialiniame gyvenime“, – sakė „Kauno autobusų“ generalinis direktorius Mindaugas Grigelis.

Padėkime savo vyriausiems šeimos nariams

Trejų metų bilietą už tris eurus galės įsigyti kauniečiai, turintys teisę įsigyti 365 dienas galiojantį bilietą už 3,47 euro, bet tik tuomet, kai baigsis turimo bilieto galiojimo laikas. Tokia nuolaida šiuo metu naudojasi beveik 11 tūkstančių keleivių.

„Esame pastebėję, kad garbaus amžiaus miestiečiai ne visada moka pasitikrinti transporte, iki kada galioja jų turimas bilietas. Tad kreipiamės į jų jaunesnius artimuosius prašydami padėti jiems tai padaryti ir atėjus laikui, bet ne anksčiau, palydėti į naują kauniečių aptarnavimo centrą „Mano Kaunas“ (Statybininkų g. 3), kur galima kortelę papildyti nauju bilietu arba ją įsigyti, jei dar neturi“, – ragino „Kauno autobusų“ keleivių aptarnavimo centro vadovė Irma Stankevičienė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA