Iš visų Lietuvos mokyklų dėl gripo Kaune uždaryta daugiausia | Kas vyksta Kaune

Iš visų Lietuvos mokyklų dėl gripo Kaune uždaryta daugiausia

BNS 2018/02/05 16:52
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaip informavo Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM), pirmadienį karantinas dėl gripo ir peršalimo ligų buvo paskelbtas 135 mokyklose – tai sudaro 13 proc. visų šalies ugdymo įstaigų. Duomenys apie uždarytas mokyklas ar klases surinkti beveik iš visų Lietuvos savivaldybių.

Penkiuose didžiausiuose Lietuvos miestuose dėl gripo ir peršalimo ligų buvo uždaryta per 50 mokyklų. Tarp jų daugiausia mokyklų – beveik 30 – kur nevyksta pamokos, yra Kaune.

Čia ugdymo procesas pradėjo strigti jau sausio 31-ąją – pranešta, kad karantiną skelbia 19 ugdymo įstaigų, vėliau kasdien užsidarančių mokyklų vis daugėjo. Kauno savivaldybės duomenimis, poroje mokyklų uždaryta po vieną ar kelias klases, iš viso Kaune yra 66 mokyklos.

Vilniuje pirmadienį nedirbo 16 mokyklų. Kai kurios karantiną paskelbė pirmadienį, kitos – penktadienį. Tarp uždarytų mokyklų – Vilniaus karaliaus Mindaugo mokykla, Vilniaus Šv. Kristoforo, Jono Basanavičiaus, Simono Stanevičiaus, Simono Daukanto progimnazijos. Savivaldybė informavo, kad uždarytų vaikų darželių nėra, bet 56 darželių nelanko daugiau nei 40 proc. vaikų.

Šiauliuose ugdymas nevyksta 21 mokyklos 42 klasėse ir Šiaulių universiteto gimnazijoje. Pasak Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Šiaulių departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėjos Editos Satkevičienės, praėjusią savaitę registruotas didesnis sergamumo bumas. Tuomet mokymo procesas buvo sustabdytas 191 klasėje.

Panevėžyje karantinas įvestas šešiose mokyklose. Savivaldybės Švietimo ir jaunimo reikalų skyriaus vyriausiosios specialistės Audronės Bagdanskienės teigimu, uždarymas gresia dar trims mokykloms. Jose serga daugiau kaip 19 proc. mokinių, o kai pasiekiamas 20 proc. rodiklis, mokykloje ugdymo procesas stabdomas. A. Bagdanskienės teigimu, praėjusią savaitę mokyklos dar skelbdavo karantiną trims dienoms, o šią savaitę – jau penkioms.

Klaipėdoje gripo epidemija kol kas nepaskelbta, tad duomenys apie uždarytas klases ar mokyklas nerenkami.

Švenčionių rajone uždarytos visos aštuonios mokyklos, Lazdijų rajone – 11 iš 12, Kėdainių rajone – 10 iš 17, Prienų rajone – 6 iš 12, Joniškio rajone – keturios iš devynių, Ukmergės rajone – septynios iš 17, Raseinių rajone – šešios iš 14 mokyklų.

Dvylikoje savivaldybių uždaryta po vieną mokyklą, kitose savivaldybėse – po dvi-tris mokyklas. 32 šalies savivaldybėse karantinas nepaskelbtas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA