Už didelį kiekį narkotikų ir ginklus vyrui iš Kauno rajono – ilgi metai nelaisvės | Kas vyksta Kaune

Už didelį kiekį narkotikų ir ginklus vyrui iš Kauno rajono – ilgi metai nelaisvės

Kauno apygardos teismo inf. 2018/02/05 17:55
Asociatyvi / Lietuvos policijos stopkadras

Pirmadienį Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 53 m. Kauno rajono gyventojui R. Š., kaltintam neteisėtu disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų turint tikslą jas platinti, narkotinėmis medžiagomis neturint tikslo jų platinti ir neteisėtu disponavimu šaunamaisiais ginklais bei šaudmenimis.

R. Š. buvo teisiamas už tai, kad neteisėtai įgijo 801,542 g narkotinės medžiagos kokaino ir ne mažiau kaip 778,02 g miltelių, turinčių savo sudėtyje tiksliai nenustatytą kiekį psichotropinės medžiagos. Dalį šių medžiagų jis paslėpė šiukšlių konteineryje prie įėjimo į savo gyvenamąją vietą, o kitą dalį 2017 m. kovo mėn. gabeno automobiliu ir ketino užkasti.

Kaune, netoli prekybos centro „Mega“ sustabdytas policijos pareigūnų patikrinti dokumentų, įtardamas, kad tai gali būti pasala, R. Š. maišelį su narkotinėmis medžiagomis numetė po aikštelėje buvusiu konteineriu. Narkotinių medžiagų ir šaunamųjų ginklų su šaudmenimis vyras slėpė ir Kaune esančiame ūkiniame pastate. Juos policijos pareigūnai aptiko kratos metu.

Kaltinamasis R. Š. kaltu iš esmės prisipažino, tačiau neigė, kad kokainą įgijo turėdamas tikslą platinti. Visgi teisminio bylos nagrinėjimo metu kaltinamasis pats nurodė, kad jis narkotikų ir psichotropinių medžiagų nevartoja – įvertinęs narkotinių ir psichotropinių medžiagų kiekį, teismas padarė neabejotiną išvadą, kad kaltinamasis tokio medžiagų kiekio sunaudoti negalėjo, taigi šias medžiagas įsigijo, laikė ir gabeno turėdamas tikslą jas platinti.

Įgytomis neturint tikslo platinti teismas pripažino 1,584 g kanapių, slėptų maišelyje ūkiniame pastate. Kaltu R. Š. prisipažino ir dėl dviejų pistoletų bei 73 šovinių neteisėto įgijimo, gabenimo ir laikymo.

Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė. Nors kaltinamajame akte buvo nurodyta atsakomybę lengvinanti aplinkybė, kad R. Š. prisipažino ir nuoširdžiai gailisi, tačiau teismo nuomone, tai atsakomybę lengvinančia aplinkybe nelaikytina, nes kaltinamasis nepripažino visų kaltinime nurodytų aplinkybių, o pirminėje ikiteisminio tyrimo apklausoje, pasinaudodamas procesine teise, atsisakė duoti parodymus.

Pripažinęs kaltu, teismas R. Š. skyrė galutinę subendrintą bausmę – 10 metų laisvės atėmimo pataisos namuose. Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA