Kaune atidarytas didžiausias įmonės „Devbridge Group” biuras pasaulyje | Kas vyksta Kaune

Kaune atidarytas didžiausias įmonės „Devbridge Group” biuras pasaulyje

R. Tenio nuotr.

Penktadienį buvusiame Ž. Šančių kariniame miestelyje atidarytas didžiausias IT centras Kaune – JAV programavimo paslaugų įmonė „Devbridge Group“. Anot įmonės atstovų, tai didžiausias jų biuras iš turimų pasaulyje, kurie dar veikia Čikagoje, Toronte, Londone ir Vilniuje. Apleistame kareivinių pastate įsikūręs biuras užima 4,3 tūkst. kv. m.

„Devbridge Group” yra lietuvių įsteigta JAV programavimo paslaugų įmonė, kurios centrinė būstinė veikia Čikagoje. Šiuo metu įmonėje dirba 320 žmonių skirtinguose padaliniuose visame pasaulyje.

Autentika pastato viduje./R. Tenio nuotr.

Kareivines prikėlė naujam gyvenimui

Keturių aukštų pastate modernų biurą įrenginėjo architektas Gintautas Natkevičius su komanda.

Portalui „Kas vyksta Kaune” jis pasakojo, kad prieš tai pastato būklė nekokia: „Jis buvo visiškai apleistas. Senais laikais ten buvo medinės perdangos tarp aukštų, tačiau jos buvo išvogtos, viduje išdaužyta. Pastatas turėjo stogą, apsaugantį nuo kritulių, skliautai sveiki, laiptinės turėklai – išlikę. Tai kokybiškai statytas pastatas, reikia pažymėti, kad tais laikais nebuvo hidroizoliacijos, tačiau apačioje sudėtas mūras ir per akmenį nesiskverbė drėgmė. Mums liko sulopyti kai kur suardytą mūrą, suremontuoti laiptines, įrengėme pastoges, kur seniau lakstė balandžiai. Kareivinių struktūra, fasadas – liko visiškai autentiški”, – teigė G. Natkevičius.

4 aukštų pastato viduje likusios raudonos kareivinių plytos. Trijuose aukštuose įkurtos darbo zonos, susitikimo kambariai, pirmas aukštas skirtas laisvalaikiui – veikia treniruoklių zona, virtuvė, rūbinė. Rūsyje yra dušas ir dviračių stovėjimo aikštelė.

Patalpose dirbs ne tik keli šimtai programuotojų, bet ir veiks pirmoji Lietuvoje nemokama kūrybinių technologijų akademija vaikams „Sourcery for Kids“ bei nemokamos programuotojų ir testuotojų „Sourcery“ akademijos IT studentams.

Treniruokliai darbuotojams pirmame aukšte./R. Tenio nuotr.

Gaivina Ž. Šančius

Iš Čikagos atvykęs „Devbridge Group“ prezidentas Aurimas Adomavičius teigė, kad įmonė daug investuoja Lietuvoje, nes čia yra tinkami žmonės. Renginio metu jis pristatė unikalią idėją Lietuvai – 2023 m. tapti Europos IT sostine.

„Mūsų inžinieriai jau dabar žaidžia aukščiausioje lygoje ir sprendžia aukščiausio lygio problemas, kurdami puikius skaitmeninius produktus. Turėtų kilti tik vienas klausimas – kaip tą pagerinti ir pagreitinti“, – teigė A. Adomavičius.

„Devbridge Group“ prezidentas A. Adomavičius./R. Tenio nuotr.

Jis džiaugėsi, kad prie Ž. Šančių atsigavimo prisideda ir šis biuras. „Patalpų atžvilgiu, Kaune šiandien atidarytas biuras yra didžiausias pasaulyje iš mūsų turimų. Šiame biure nemažai investuota į dizainą ir architektūrą, tačiau didžiausios investicijos – į žmones, siekiame pritraukti geriausiuosius, grąžinti išvykėlius į Lietuvą, sukurti čia galimybes”, – sakė A. Adomavičius.

Biuro laiptai./R. Tenio nuotr.

Didins darbuotojų skaičių

„Devbridge Group“ Lietuvoje turi 250 specialistų komandą, per artimiausius dvejus metus ją išplės iki 500.

Įmonės viceprezidentas, Lietuvos padalinio vadovas ir „Sourcery” iniciatorius Viktoras Gurgždys teigė, kad Kaune per artimiausius 2 m. papildomai įdarbins 200 IT specialistų. „Pagrindinis įmonės išskirtinumas – kad dirbame su žinomais klientais: „Fortune 1000“ sąrašo įmonės, pasaulinės finansų, paslaugų ir gamybos sektorių kompanijos, tokios kaip „Wells Fargo“, „Grainger“, „Morningstar“, „Fitch“, „Louis Dreyfus“, „John Deere“ ir kt. Projektai žymiai sudėtingesni, įdomesni. Tas protingus žmones ir traukia”, – kalbėjo V. Gurgždys.

2017 m. gruodžio mėn. duomenimis, vidutinė įmonės darbuotojų alga (neatskaičius mokesčių) siekė 4,6 tūkst. eurų, kitais praėjusių metų mėnesiais alga viršijo kiek daugiau, nei 2 tūkst. eurų.

Poilsio zona./R. Tenio nuotr.

Amerikietiško verslo praktika Lietuvoje

Šventėje dalyvavęs JAV ambasadorės pavaduotojas, kuris šiuo metu eina laikinojo reikalų patikėtinio pareigas Howardas Solomonas įvertino įmonės pastangas skleisti gerąją amerikietiško verslo praktiką Lietuvoje.

„Kasmet augate kone dvigubai ir penkerius metus iš eilės patenkate į prestižinį JAV privačių įmonių reitingą „Inc. 5000“. Džiaugiamės, kad JAV įmonės, kaip „Devbridge Group“, pasiekia tokius rezultatus ir įneša svarų indėlį į aukštos kvalifikacijos darbo rinkos augimą abiejose šalyse“, – atidarymo ceremonijoje kalbėjo P. Solomonas.

Mažieji programuotojai./R. Tenio nuotr.

Ruošia jaunąją kartą

Įmonė įkūrė nemokamą akademiją 7-12 m. vaikams „Sourcery for Kids“, kuri ugdo jų technologinį raštingumą ir rinkai ruošia jaunuosius programuotojus ir programinės įrangos testuotojus.

„Investuojame į jaunąją kartą. Stereotipas, kad vaikai turi būti tik daktarais ir teisininkais. O jei parodytume programavimo galimybes vaikams – ir tėvus galime patraukti į tą pusę, kad suvoktų potencialą, pamatytų, jog tai gerai apmokamos darbo vietos, yra potencialo dirbti su pasaulinio lygio klientais, būnant Lietuvoje”, – aiškino A. Adomavičius.

Minėtomis programomis vaikams siekiama per 10 metų Lietuvoje padidinti studijuojančių į IT skaičių dešimt kartų.

Taip pat akcentuojamas siekis didinti Lietuvos IT darbo rinką bent iki 100 tūkstančių darbuotojų, vienodas moterų skaičius technologijų industrijoje ir tai, kad Lietuvoje veiktų bent 10 lietuvių įkurtų ir gerai pasaulyje žinomų kompanijų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA