Tris gyvybes pasiglemžusi avarija: vaikams rasti globėjai, tyrimas juda pirmyn | Kas vyksta Kaune

Tris gyvybes pasiglemžusi avarija: vaikams rasti globėjai, tyrimas juda pirmyn

delfi.lt 2018/02/02 20:54
R. Tenio nuotr.

Po tragiškos avarijos Kaune – sudaužyti avarijos dalyvių likimai. Šiandien vyko 6 vaikų motinos laidotuvės, dar du nukentėjusieji šiuo metu guli reanimacijoje. Įvykį tiriantis prokuroras tikina, kad visomis išgalėmis bandoma išsiaiškinti avarijos priežastis.

Be mamų likusiais vaikais pasirūpinta

Su avarijos metu žuvusia 29-erių metų moterimi gyvenę trys vaikai šiandien yra ligoninėje, teigė Kauno miesto savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Eglė Andriuškienė. Pasak pašnekovės, jiems jau yra surasti nauji globėjai.

„Visi trys vaikai šiuo metu yra gydymo įstaigoje. Jie judrūs, guvūs. Broliukams ir sesutei atlikti nuodugnūs sveikatos tyrimai. Rūpinantis jų gerove, savivaldybės specialistai dirba išvien su psichologais. Jau surasta globėjų šeima, priimsianti visus tris vaikus gyventi vienuose namuose. Ten pat auga ir jų vyresnis broliukas.

Tai yra bene geriausia galima išeitis šioje situacijoje. Tikimasi, kad visa tai padės sumažinti vaikų patiriamą stresą. Vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojai rūpinasi ne tik globa, bet ir lovelių, vežimėlių paieška, kad jiems, apsigyvenus globėjų namuose, nieko netrūktų“, – sakė E. Andriuškienė.

Pasak skyriaus vedėjos, palaikomas ryšys ir su velionės tėvais. Sutarta, kad šie kitą savaitę atvyks į susitikimą, kuriame bus sprendžiama, kokia parama jiems reikalinga. E. Andriuškienės teigimu, šiandien vyko tragiško įvykio metu žuvusios 6 vaikų mamos laidotuvės, todėl su jos tėvais šią savaitę nepavyko susitikti.

Kita jaunuolių kompanijoje buvusi mergina taip pat turėjo vaiką. Juo, anot E. Andriuškienės, rūpinasi senelis. „Jau kitą savaitę medikai planuoja išleisti moterį į namus. Šiuo metu jos vaiku rūpinasi senelis (t. y. jos tėvas). Jis taip pat parašė prašymą globoti vaiką ir toliau“, – tikina skyriaus vedėja.

Aiškinamasi, ar vairuotojas nebuvo apsvaigęs

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Mindaugas Šukys sakė, kad likę gyvi avarijos dalyviai dar nėra apklausti. Anot jo, nukentėjusieji šiuo metu yra reanimacijoje, todėl jų apklausti dar negalima. Jis teigė nežinąs konkretesnės informacijos apie jų būklę.

Tačiau tyrimas, tikino, stumiasi į priekį: apklausiami įvykio liudininkai, laukiama skrodimo išvadų, išsiųsti šlapimo ir kraujo tyrimai, kurie parodys, ar avarijos dalyviai buvo apsvaigę nuo alkoholio ar narkotinių medžiagų. Pašnekovas sako besitikįs, kad atsakymus gaus per kelias savaites.

Tiesa, naujų liudininkų rasti nepavyko – apklausiami tik avarijos vietoje buvę policijos pareigūnai ir kitų specialiųjų tarnybų darbuotojai. „Naktį Kauno gatvėse žmonių ne per daugiausia, dėl to kol kas apklausinėjame tik pareigūnus ir gaisrininkus. Nežinau, ką daugiau galima rasti“, – kalbėjo M. Šukys.

Kol kas nepavyko išsiaiškinti, ką kompanija veikė lemtingą vakarą ir kodėl jie spruko nuo policijos pareigūnų. Tiesa, spėjimų yra. „Jau pirmą dieną Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas pasakė, kad jie galėjo būti girti, vartoję narkotinių medžiagų arba šiaip nenorėjo. Gausime tyrimus, apklausime asmenis, kurie likę gyvi, ir tada viskas, manau, paaiškės“, – tvirtino pašnekovas.

Jis neatmetė galimybės, kad vykstantis ikiteisminis tyrimas bus perkvalifikuotas į tyrimą dėl nužudymo. „Lietuvoje yra jau 3–4 bylos (kai panašiais atvejais tyrimas perkvalifikuojamas į tyrimą dėl nužudymo – aut. past.), kada yra didelis greitis, bėgama nuo policijos, vairuojama apsvaigus, ypatingos pasekmės.

Sutikime, kad šis atvejis irgi yra ypatingas. Trys mirtys, gulintiems ligoninėje tikriausiai bus sunkių sveikatos sutrikdymų – jie gydomi reanimacijoje. Galima sakyti, kad penki žmonės pajuto avarijos pasekmes. Buvo didžiulis greitis, galbūt pavyks nustatyti, koks konkrečiai“, – sakė M. Šukys.

Pasak jo, įtakos tyrimo perkvalifikavimui turėtų ir faktas, kad vairuotojas avarijos dieną buvo apsvaigęs. Tačiau, pasak M. Šukio, šis perkvalifikavimas būtų labiau simbolinis – „BMW“ vairavęs asmuo yra miręs, todėl asmuo negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Trečiadienį užgeso trys gyvybės

Ankstyvą trečiadienio rytą pranešta, kad „BMW“ vairuotojui bandant pabėgti nuo policijos pareigūnų įvyko avarija. Policijos departamentas informavo, kad apie 3.20 val. Nuokalnės gatvėje policijos pareigūnams vykdyto reido metu nestojo stabdomas „BMW“, vairuotojas padidinęs greitį nuvažiavo.

Patruliai tarnybiniu automobiliu bandė vytis nestojusį automobilį, tačiau šis greitai dingo iš akiračio. Po kelių minučių nestojęs automobilis rastas atsitrenkęs į stulpą šalia Šiaurės prospekto ir S. Žukausko gatvės žiedinės sankryžos.

Atvykę greitosios pagalbos darbuotojai vairuotojui ir dviem keleiviams konstatavo mirtį. Dar du keleiviai išvežti į ligoninę.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA