Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą | Kas vyksta Kaune

Kaune ruošiamasi statyti naują pėsčiųjų tiltą

BNS 2018/01/31 14:12
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė rengiasi statyti pėstiesiems ir dviratininkams skirtą tiltą tarp senamiesčio ir Vilijampolės mikrorajonų.

Siūlymui dar turės pritarti Kauno miesto savivaldybės taryba, o realūs darbai greičiausiai prasidėtų ne anksčiau nei po dvejų metų.

„Šis tiltas yra labai seniai suplanuotas, tai sakome, kad kadangi tas rajonas pradėjo vystytis, atsiranda poreikis tuos kažkada padarytus miesto planus įgyvendinti“, – BNS sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Tiltas būtų statomas šalia Petro Vileišio tilto. Pėstiesiems ir transportui skitas tiltas dabar yra vienintelė jungtis tarp miesto centro ir Vilijampolės.

Galimas finansavimas ir jo būdas šiam projektui kol kas nėra numatytas, nes nepaskelbus architektūrinio konkurso, nėra žinoma, kiek jis galėtų kainuoti. Šiuo metu baigiamos rengti architektūrinės sąlygos, kuriomis remiantis prasidės projektavimo darbai.

Vilijampolės pusėje tiltas būtų statomas teritorijoje, priklausančioje bendrovei „Brastos valda“. Su ja planuojama pasirašyti sutartį dėl teritorijos naudojimo servituto teise.

Dar vieną tiltą Kaune ruošiamasi statyti ties Nemuno ir Neries upių santaka. Šis tiltas turėtų padėti sumažinti transporto srautus per miesto centrą ir palengvinti susisiekimą tarp dviejų Nemuno krantų ties Marvele ir Vilijampolės, Šilainių mikrorajonais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA