Žuvusius jaunuolius pažinojusi mergina: nepastebėjau, kad vairuotų neatsakingai | Kas vyksta Kaune

Žuvusius jaunuolius pažinojusi mergina: nepastebėjau, kad vairuotų neatsakingai

delfi.lt 2018/01/31 21:24
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio naktį penkių asmenų kompanijai dideliu greičiu įsirėžus į stulpą Šiaurės prospekte, vairuotojas ir du keleiviai žuvo. Su „BMW“ važiavusiais vaikinais bendravusi draugė sako nesuprantanti, kodėl šie bėgo nuo policijos ir mini savo bičiulius geru žodžiu. Jos teigimu, vyrukai tikrai nebuvo narkomanai ar chroniški kelių eismo taisyklių pažeidėjai.

Nustebo, iš kur kompanijoje atsirado moterų

Naktinis skrydis Kauno gatvėmis mirtimi baigėsi 6 vaikų mamai ir dviems vaikinams. Trečiajam pasisekė labiau – jis išgyveno ir šiuo metu yra gydomas ligoninėje. Policijos atstovai trečiadienio rytą sakė, kad pavojus jų gyvybei negresia, būklė yra stabili.

Su visais trimis avarijoje dalyvavusiais vaikinais bendravusi kaunietė – nustebusi. Vienas avarijos dalyvių buvo jos artimas draugas, kurį ji mini tik geru žodžiu.

Šį rytą rengtoje spaudos konferencijoje policijos atstovai teigė, kad avarijos dalyviai galėjo būti apsvaigę nuo narkotinių medžiagų arba alkoholio. Tačiau su automobilyje buvusiais vaikinais bendravusi mergina sako, kad šie nebuvo narkomanai.

„Jis tikrai nebuvo narkomanas, narkotikų jis iš viso nevartojo. Darosi pikta kai žmonės, kurie jo nepažįsta, taip rašo internete. Jis buvo geras ir nuostabus draugas, labai geros širdies, visiems padėdavo. Labai sunku tiek artimiesiems, tiek draugams – šokas, kad taip įvyko“, – aiškino avarijos dalyvių draugė.

Mergina tvirtina, kad su draugu ji buvo susitikusi prieš jiems išvykstant į lemtingą kelionę. Tačiau ji tikina nežinojusi, kad pasivažinėjime dalyvaus ir dar dvi moterys.

„Žinojau, kad vėliau jis bus su abiem vaikinais, kurie taip pat pateko į avariją. Apie jokias moteris neminėjo“, – nustebusi mergina. Ji pridūrė, kad ir apie avarijoje žuvusią 6 vaikų mamą, ir apie kitą merginą nieko pasakyti negali.

Nežino, kodėl bėgo

Paklausta, kodėl „BMW“ sėdėjęs ekipažas galėjo bėgti nuo policijos pareigūnų, mergina atsakė lakoniškai: „Nežinau.“

Ji taip pat tikina ne kartą su vaikinais sėdėjusi viename automobilyje, tačiau nepastebėjusi, kad jie dažnai viršytų greitį ar neatsakingai vairuotų. Anot jos, vaikinai didelių problemų su policija nėra turėję.

„Vaikinas, kuris yra geriausias mano draugas, dabar yra reanimacijoje. Kiek žinome, būklė kol kas stabili, bet daktarai vis dar stebi. Jis patyrė labai daug įvairių lūžių“, – sakė mergina.

Kita keleivė – taip pat žinoma socialiniams darbuotojams

Į avariją pateko ir dar viena mergina, kuri šiuo metu yra medikų žinioje. Ji turėjo vieną vaiką, kuriu po avarijos rūpinasi artimieji.

Kauno savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vadovė Eglė Andriuškienė sakė, kad šis asmuo taip pat žinomas socialiniams darbuotojams.

„Ji įtraukta į socialinės rizikos asmenų apskaitą, dėl socialinių įgūdžių stokos ir vaiko nepriežiūros. Teikiamos socialinės paslaugos“, – kalbėjo E. Andriuškienė. Anot specialistės, vaiku laikinai pasirūpins kartu gyvenantys senelis ir dėdė.

Automobilis turėjo techninių problemų

Dieną paaiškėjo, jog prieš trečiadienio naktį Kaune įvykusią tragišką avariją „BMW“ turėjo rimtų techninių problemų, tačiau panašu, kad vaikinas jas sprendė paprasčiausiu būdu – tenorėjo užgesinti apie trūkumus įspėjančias lemputes.

„Gal kas žinot, kas pigiai išjungtų lemputes? Reikia technikinę pravaryti“, – tokį įrašą uždaroje „BMW“ fanų grupėje paliko automobilio vairuotojas.

Sprendžiant iš to, ką sausio 26-ąją „Facebook“ grupėje paviešino vairuotojas, „BMW“ automobilyje neveikė saugos oro pagalvės. Taip pat prietaisų skydelyje degė įspėjimas, kad automobilyje jau nusidėvėjusios stabdžių kaladėlės. Panašu, kad stabdžių kaladėles nelaimėlis pakeitė, bet oro pagalvės ir toliau neveikė.

Kad viena iš pagrindinių saugos priemonių – oro pagalvės – nesuveikė, patvirtino ir Kauno policijos viršininkas Darius Žukauskas. Be to, visi „BMW“ važiavę žmonės nebuvo prisisegę saugos diržų. Labiausiai pasisekė už priekinių sėdynių sėdėjusiems žmonėms – jie vieninteliai ir liko gyvi.

Stabdomas nestojo

Trečiadienio naktį, 03.20 val., policijos pareigūnai Nuokalnės gatvėje stabdė „BMW 320“ markės automobilį, kuris nepakluso reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį spruko bei pasuko Jonavos gatvės link. Policininkai sako matę tik nutolstančios transporto priemonės šviesas. Vėliau pažeidėjas pasuko į Šiaurės prospektą, o prospekto ir S. Žukausko gatvės žiedinėje sankryžoje minėtas automobilis rastas atsitrenkęs į stulpą.

„Nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicinos pagalbos brigada ir ugniagesiai. Kad išlaisvintų žmones, ugniagesiai nupjovė mašinos stogą. Medikai konstatavo, kad vairuotojas (gim. 1996 m.), šalia jo buvęs keleivis (gim. 1997 m.) ir ant galinės sėdynės per vidurį sėdėjusi mergina (gim. 1988 m.), kuri trenkėsi į priekinį stiklą, žuvo įvykio vietoje“, – komentavo D. Žukauskas.

Kiti du keleiviai – vaikinas ir mergina (abu gimę 1995 m.), sėdėję gale už vairuotojo ir keleivio sėdynių – suteikus pirminę pagalbą išvežti į Kauno klinikas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA