Paaiškėjo daugiau detalių apie „BMW“ avarijoje žuvusius asmenis (papildyta vaizdo įrašu) | Kas vyksta Kaune

Paaiškėjo daugiau detalių apie „BMW“ avarijoje žuvusius asmenis (papildyta vaizdo įrašu)

Kauno apskrities VPK nuotr.

Naktį per eismo įvykį Šiaurės prospekte žuvus trims žmonėms, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Darius Žukauskas atskleidė kai kurias tragiškos avarijos detales.

Pasak jo, sausio 31 d., nuo 02.00 val. policijos pareigūnai vykdė policinę priemonę Nuokalnės gatvėje, Kaune. Jos metu patikrinti 48 transporto priemonių vairuotojai, vienas prie vairo sučiuptas neblaivus.

Bevykdant priemonę, 03.20 val. policijos pareigūnai stabdė „BMW 320“ markės automobilį, kuris nepakluso reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį spruko bei pasuko Jonavos gatvės link. Policininkai sako matę tik nutolstančios transporto priemonės šviesas. Vėliau pažeidėjas pasuko į Šiaurės prospektą, o prospekto ir S. Žukausko gatvės žiedinėje sankryžoje minėtas automobilis rastas atsitrenkęs į stulpą.

„Nedelsiant buvo iškviesta greitosios medicinos pagalbos brigada ir ugniagesiai. Kad išlaisvintų žmones, ugniagesiai nupjovė mašinos stogą. Medikai konstatavo, kad vairuotojas (gim. 1996 m.), šalia jo buvęs keleivis (gim. 1997 m.) ir ant galinės sėdynės per vidurį sėdėjusi mergina (gim. 1988 m.), kuri trenkėsi į priekinį stiklą, žuvo įvykio vietoje“, – komentavo D. Žukauskas.

Kiti du keleiviai – vaikinas ir mergina (abu gimę 1995 m.), sėdėję gale už vairuotojo ir keleivio sėdynių – suteikus pirminę pagalbą išvežti į Kauno klinikas.

D. Žukauskas sakė, kad apie nelaimę pranešta visiems automobilio keleivių artimiesiems. Kaip paaiškėjo, žuvusi mergina – keturių vaikų mama, kuri tuo metu buvo palikusi atžalas be priežiūros. Informuotos vaikų teisių tarnybos, kurios turės pasirūpinti vaikais, gimusiais 2008 metais ir vėliau.

Pirminiais duomenimis, automobiliu keliavę žmonės nesegėjo saugos diržų, o smūgio metu nesuveikė oro pagalvės. Tačiau transporto priemonės padangos – žieminės, reikalavimus atitiko. Prie vairo sėdėjęs vyras turėjo vairuotojo pažymėjimą, bet pareigūnas negalėjo patvirtinti, ar buvo mašinos savininkas.

D. Žukauskas pridūrė, kad visi „BMW“ važiavę yra Kauno miesto gyventojai ir anksčiau ne kartą buvo bausti administracine ir baudžiamąją tvarka, tačiau su šiuo atveju minėtos atsakomybės nesiejamos.

Pasak Kauno apskrities VPK viršininko, galima įtarti, kad įvykio dalyviai buvo vartoję alkoholio ar narkotinių medžiagų. Šiuos įtarimus kelia neadekvati reakcija į pareigūnų reikalavimą sustoti – iš pažiūros, nestoti nebuvo jokio pagrindo. Blaivumui nustatyti paimtas vairuotojo kraujo mėginys.

„Policijos pareigūnai važiuodami Jonavos gatve ir bandydami pasivyti automobilį lėkė apie 140 km/val. greičiu, tačiau prie „BMW“ net neartėjo – galima numanyti, kad persekiojama transporto priemonė skriejo dar greičiau. Šiaurės prospekte policijos ekipažo greitis buvo apie 100 km/val., bet „BMW“ galinius žibintus pareigūnai irgi matė tik tolumoje“, – kalbėjo D. Žukauskas.

Toliau bus renkama, jei tokios yra, tyrimui reikšminga vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga, ieškoma avarijos liudininkų. Giminystės, draugystės ar darbo ryšius bus galima nustatyti apklausus ligoninėje gulinčius likusius gyvuosius. Bent pagal žuvusiųjų ir nukentėjusiųjų pavardes, giminių ar sutuoktinių nematyti.

Paklaustas, ar verta policijai vytis bėglius kai jie sprunka dideliu greičiu, kelio danga yra galimai slidi, Kauno apskrities VPK viršininkas argumentavo, kad lėkti vairuotojas pradėjo pareigūnams dar net nevažiuojant paskui „BMW“, o vizualaus kontakto su sprunkančia transporto priemone praktiškai nebuvo visų gaudynių metu.

„Ekipažas nevažiavo greta automobilio, pareigūnai neturėjo galimybės duoti nurodymų sustoti. Tada galime sakyti, kad policijos automobilių netgi neturi būti gatvėje, nes vien stovėdami jie gali priversti vairuotojus padidinti greitį. Galime ir kitaip klausti – jeigu nestojantis automobilis ką nors partrenktų, sakytumėte, „kodėl policija neužtikrino saugumo, leido važiuoti girtiems?“ – samprotavo D. Žukauskas.

Pagal statistiką, su šios nakties įvykiu nuo metų pradžios Kauno apskrityje žuvo 7 žmonės ir 54 asmenys buvo sužaloti. „Natūralu, kad vykdomos policijos priemonės nukreiptos į žmonių saugumą. Galbūt dėl to, kad nėra sniego, vairuotojai nesilaiko saugaus greičio. Pėstieji, tuo tarpu, nedėvi nei atšvaitų, nei šviesą atspindinčių liemenių“, – pastebėjo D. Žukauskas.

Pernai Kauno apskrityje eismo įvykiuose iš viso žuvo 26 žmonės. 2017 m. per tą patį laikotarpį (sausio mėnesį), Kauno apskrities VPK duomenimis, buvo žuvę 3 asmenys.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA