„Kaunas Hockey“ komandos kapitonui dantis sutaisė kaimynai | Kas vyksta Kaune

„Kaunas Hockey“ komandos kapitonui dantis sutaisė kaimynai

Organizatorių nuotr.

Dar prieš metus mažai kas būtų patikėjęs, kad 2018-aisiais prie Kauno ledo arenos „Baltų ainiai“ ne stoviniuos pavieniai entuziastai, o drieksis eilė ledo ritulio mėgėjų. Žalia ir balta Kaune simbolizuoja sportą, o nuo praėjusio rudens šios spalvos šmėžuoja ir ant ledo, kur reprezentacinė miesto komanda „Kaunas Hockey“ kietose kovose sėkmingai gina savo miesto garbę.

Ledo ritulio komanda „Kaunas Hockey“ tikrai pelnytai gali būti vadinama pastarųjų metų atradimu. Ledo ritulys – kietas sportas, o iš naujo kauniečių atrandamas vienas dinamiškiausių komandinių žaidimų sunkiai įsivaizduojamas be… traumų.

Tai gali patvirtinti komandos kapitonas Vytautas Jagelavičius, kuris visai prieš pat Naujuosius treniruotės metu nesėkmingai atsidūrė į vartus skriejančio ritulio kelyje.

Ritulys smūgio metu gali pasiekti net 180 kilometrų per valandą greičiu. Koks tą vakarą buvo ritulio greitis, pasakyti sunku, tačiau jį galima išmatuoti ne kilometrais per valandą, o išmuštais dantimis. V. Jagelavičius tąkart neteko net dviejų dantų.

Sporto medicinos atstovai vienbalsiai tvirtina, jog tokiu atveju itin svarbu reaguoti operatyviai ir nedelsiant kreiptis į gydytojus.

Implantologijos, protezavimo ir dantų priežiūros centras „Dantų estetika“ yra „Kaunas Hockey“ partneriai, o vienas iš lemiamų bendradarbiavimo kriterijų buvo tai, jog ši gydymo įstaiga yra įsikūrusi visai netoli Kauno ledo arenos „Baltų ainiai“. Komandos kapitono trauma tapo išties simboliniu kaimynystės išbandymu.

V. Jagelavičiui buvo sėkmingai atlikta vienmomentė implantacija ir vos per dvi su puse valandos komandos kapitonui gydytojai sugrąžino šypseną.

Vienmomentė implantacija – viena pažangiausių klinikinių procedūrų, kuomet to pačio vizito metu gydytojas odontologas-implantologas nenaudodamas grubios jėgos ir judesių, pacientui pašalina, šiuo atveju, lūžusį ir gydymui  netinkantį dantį su visa šaknimi ir į pašalintos šaknies vietą įveda implantą, o ant jo uždeda laikiną danties karūnėlę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA