Už melagingus tarnybų iškvietimus – didelės piniginės baudos | Kas vyksta Kaune

Už melagingus tarnybų iškvietimus – didelės piniginės baudos

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nori perspėti gyventojus apie gresiančias didžiules pinigines baudas už melagingus skambučius bendruoju pagalbos telefonu 112.

Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariate gautas bendrojo pagalbos centro raštas, kuriame teigiama, kad praėjusiais metais laikotarpiu nuo rugpjūčio 5 d. iki gruodžio 12 d. jų centre buvo užregistruoti net 23 skambučiai iš vieno telefono abonento numerio, 3 iš jų – vieną ir tą pačią gruodžio 12 d.

Nustatyta, kad į bendrąjį pagalbos centrą skambinęs asmuo kelis kartus pranešė melagingą informaciją apie nebūtą įvykį, plūdosi necenzūriniais žodžiais, įžeidinėjo bendrojo pagalbos centro darbuotojus ir policijos pareigūnus, grasino.

Minėtam asmeniui už neteisėtą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str., už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą, specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad pagalba nereikalinga, iš viso buvo surašyta 10 administracinių nusižengimų protokolų bei paskirtos nuobaudos.

Vyro visais atvejais pasiteiravus, ar jam reikalinga pagalba, šis atsisakydavo, teigdavo, jog jokios pagalbos jam nereikia ir, pavyzdžiui, prašydavo parvežti namo, arba paskambinęs tiesiog tylėdavo ir nieko nesakydavo.

Per praėjusius metus Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariate dar 7 asmenims buvo surašyti administracinių nusižengimų protokolai už skambinimą į bendrąjį pagalbos centrą sąmoningai suprantant, kad nėra jokio pagalbos poreikio ir taip trukdoma tarnybų veikla. Vienas asmuo bendruoju pagalbos telefonu skambino 10 kartų.

Pareigūnai primena, kad už bendrojo pagalbos centro darbo trukdymą žinant, kad pagalba nereikalinga, pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 493 str. gresia įspėjimas arba bauda nuo 90 iki 200 eurų; už priešgaisrinės apsaugos, policijos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą žinant, kad pagalba nereikalinga, gresia bauda nuo 200 iki 2 000 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA