Šunį į konteinerį išmetusiam kauniečiui paskirta bauda | Kas vyksta Kaune

Šunį į konteinerį išmetusiam kauniečiui paskirta bauda

Kauno apylinkės teismo inf. 2018/01/29 14:41
Asociatyvi / L. Ališauskienės „Facebook“ paskyros nuotr.

Kauno apylinkės teismas 19-ečiui skyrė baudą už tai, kad jis, norėdamas atsikratyti nepilnametės sesers mišrūnų veislės šuniu, įdėjo jį į transportavimo krepšį ir paliko keturkojį prie transfarmatorinės, esančios šalia šiukšlių konteinerio.

Jis turės susimokėti 300 Eur. Už šuns nepriežiūrą – neregistravimą, neskiepijimą – neliko nenubausta ir Mariaus Majausko nepilnametė sesuo. Teismas merginai skyrė administracinę nuobaudą – įspėjimą.

Bylos duomenimis, M. Majauskas sesers šuniuką be priežiūros transportavimo krepšyje Kaune, V. Krėvės prospekte, paliko pirmąją 2018-ųjų dieną.

Teisme jis aiškino, kad sesers augintas šuo namiškiams buvo nusibodęs. O sesuo juo nepakankamai rūpinosi, tik kartą per dieną išvesdavo į lauką, todėl šuo tuštindavosi kambaryje, bute jautėsi stiprus šlapimo kvapas. Tądien, kai sesuo pasakė, kad iš Palangos, į kurią su kompanija buvo išvykusi švęsti Naujųjų Metų, sugrįš vėliau, jam trūko kantrybė ir jis išnešė šunelį į lauką.

Teismas konstatavo, kad taip žiauriai su šuneliu pasielgęs M. Majauskas padarė jį bešeimininkiu.

Nors M. Majauskas kaltę pripažino, dėl savo poelgio gailėjosi, tačiau teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad jis turi šiuo metu galiojančių administracinių nuobaudų.

Teismo paskirtą baudą M. Majauskas turi sumokėti per 40 d. nuo nutarimo įteikimo dienos, o apskundus nutarimą – per 40 d. nuo pranešimo apie skundo nepatenkinimą dienos.

Jei M. Majauskas per nustatytą terminą nesumokės baudos, ji bus išieškoma priverstinai.

Šis nutarimas per 20 d. gali būti skundžiamas Kauno apygardos teismui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA