J. Statkevičius padavė į teismą A. Ramanauską: prašo 10 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

J. Statkevičius padavė į teismą A. Ramanauską: prašo 10 tūkst. eurų

BNS 2018/01/29 16:34
DELFI montažas

Kaunietis dizaineris Juozas Statkevičius kreipėsi į teismą su prašymu priteisti iš televizijos ir radijo laidų vedėjo Algio Ramanausko neturtinę žalą dėl vaizdo klipo, kuriame, dizainerio teigimu, jo atvaizdas panaudotas žeminančiame kontekste.

Kaip BNS sakė teismo atstovė Airinė Šerelytė-Skistymienė, ieškinį dėl teisės į atvaizdą ir neturtinės žalos atlyginimą teismas gavo gruodžio 15 dieną – dabar laukiama, kol A. Ramanauskas pateiks atsiliepimą į ieškinį.

Apie pateiktą ginamojo ieškinį patvirtino ir J. Statkevičiaus advokatė Kristina Čeredničenkaitė. „Yra byla, yra atvaizdo panaudojimas žeminančiame kontekste, pagrindinė problema – patyčios“, – BNS sakė advokatė.

J. Statkevičius prašo 10 tūkst. eurų žalos atlyginimo dėl orumą įžeidžiančio jo atvaizdo naudojimo neturint sutikimo. Teigiama, kad dizainerį įžeidęs vaizdo klipas su daina pavadinimu „Škurlis: Dainelė“ paviešintas portale „lnk.go“ ir socialiniame tinkle „Facebook“. Šiuo metu „lnk.go“ šis vaizdo klipas nepasiekiamas.

A. Ramanauskas situaciją komentuoti atsisakė.

Iš Kauno kilęs dizaineris pastaruoju metu buvo sulaukęs viešos kritikos dėl raginimų emigruoti iš Lietuvos ir interviu Rusijos naujienų portalui „sputniknews.lt“. Ne visi teigiamai žiūrėjo ir į „valstiečių“ inicijuotą vaikiškų tautinių kostiumų akciją, prie kurios įgyvendinimo ranką pridėjo J. Statkevičius. Kostiumai neseniai pradėti siųsti savivaldybėms, pasieks ir Kauno darželius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA