Biure Kauno centre rūpinasi produkto didžiausiam tarptautiniam prekybos tinklui amazon.com tiekimu | Kas vyksta Kaune

Biure Kauno centre rūpinasi produkto didžiausiam tarptautiniam prekybos tinklui amazon.com tiekimu

R. Tenio nuotr.

Pusšimtį amžiaus puoselėjama šeimos tradicija tapo verslo pagrindu: jauna kauniečių šeima sėkmingai vysto lietuviško medaus prekybą interneto parduotuvėje amazon.com. Biuro veiklai „Exclusive Nectar“ komanda pasirinko bendradarbystės erdvę „Happspace“.

[galerija kiek=”4″]

Kadangi medaus tiekėjų Lietuvoje tikrai netrūksta, „Exclusive nectar“ komanda nusitaikė į tarptautinę rinką, tad daugiausiai šeimos verslo produktų atsiduria ant Jungtinės Karalystės gyventojų stalų.

Įmonė be tradicinių rolių

Bendradarbystės erdvės „Happspace“ II aukšto fojė vieno iš biurų stiklines lentynas puošia stilingi stiklo indai, sklidini sodrios geltonos spalvos medaus. Šeimos verslo atstovas Egidijus Kurapka pastebi, jog jų veiklai įmonės statusas ne itin tinka – tai labiau šeimos hobis ir aistra, kuris dabar jau duoda ir papildomų pajamų.

„Visi prisideda, kaip tik gali. Nors daugiausiai dirbau prie pakuotės, kartais ir pats medų pilstau, ir etiketes, lipdukus klijuoju“, – sako vyras.

Bitinynkystė – sena šeimos tradicija, šiuo pomėgiu apie 1960-uosius pradėjo užsiiminėti jo žmonos prosenelis. „Aš, asmeniškai, tokia ilgamete tradicija esu labai sužavėtas,“ – neslepia pašnekovas.

Būtent tada Kauno rajone, važiuojant Kačerginės kryptimi, pievose išdygo pirmieji aviliai. Vieta, teigia E. Kurapka, per daugiau negu pusę amžiaus taip ir nepasikeitė. „Aplink yra puikios pievos ir miškai, nutolę nuo miesto, tad ir medus visuomet būna tyras ir sodraus skonio. Yra planų plėstis ir auginti daugiau bičių, tačiau nuspręsta iš pradžių gerai įvertinti, ar perkėlus avilius į kitą vietą, medus išlaikytų tokį pat skonį.“

Pusamžio tradicijai suteikė naują įvaizdį

Priklausomai nuo sezono, per metus surenkama ir parduodama apie pora tonų medaus. Nors tai, iš pirmo žvilgsnio, gali nuskambėti ne taip įspūdingai, pašnekovas primena, jog visas medus yra surinktas bičių kojomis ir pabaigtas apdoroti žmogaus rankomis – technologijų įsiterpimo šiame procese beveik nėra.

Nuo pat bitininkystės pradžios, apie parduodamą medų aplinkiniai žmonės sužinodavo iš lūpų į lūpas, pasakoja pašnekovas. Tačiau pasikeitus laikams, išaugo noras pirkėjų ratą praplėsti, o pagrindiniu Egidijaus darbu tapo išskirtinės pakuotės ir įvaizdžio kūrimas.

Vienas pagrindinių „Exclusive Nectar“ įvaizdžio akcentų – „Weck“ stiklainiai. „Tai – vieni iš pačių seniausių stiklainių Europoje. Šie stiklainiai – senoviški, niekada nepakeitę dizaino. Tai ir mūsų produktui suteikia išlaikymo įspūdį, laiko pojūtį. Juk ir medus nėra šiuolaikiškas produktas, netgi archajiškas, tad mes ir bandėme kurti tokį įvaizdį – perteikti šiuolaikiškumą ir minimalizmą, tačiau tai darėme neatsiribodami nuo tradicijų,“ – idėją aiškino E. Kurapka. Etiketėms taip pat naudojamos natūralios medžiagos, perdirbtas popierius.

Taikosi į užsienio rinką

Nusprendus pasukti netradiciniu keliu, prieš kelerius metus medus iš Kauno rajono atsidūrė ir viename populiariausių internetinės prekybos tinklų „Amazon“. Tiesa, ir „Exclusive Nnectar“ įvaizdis internetinėje erdvėje iš pirmo žvilgsnio neveda į Lietuvą – kontaktuose nurodoma, jog būstinę galima aplankyti Londone.

Anot pašnekovo, taip nuspręsta daryti dėl kelių priežasčių. „Lietuvoje rinka nedidelė, todėl, orientuojamės labiau į užsienį, įkurdami savo būstinę. Didžiausias pirkėjų skaičius ir yra Anglijoje, todėl galima manyti, kad savos šalies adresas pirkėjams prideda patikimumo – jiems lengviau susisiekti ir bendrauti anglų kalba. Tačiau visur pažymime, jog medus surinktas Lietuvoje – skelbimuose, etiketėse.“

E. Kurapka pastebi, jog „Exclusive Nectar“ medus ir ypatingas jo įpakavimas pasižymi didesne nei rinkos kaina „Retas kuris Lietuvoje renkasi brangesnę alternatyvą, kai galima rasti pigesnių variantų, nepasižyminčių išskirtinėmis pakuotėmis. Tačiau dažnai mūsų medų galima rinktis kaip dovaną, o Anglijoje pardavimų skaičių, manome, lemia įvaizdis ir autentika. Taip pat gali žavėti visa šeimos ir medaus istorija, tas jaukumo ir paprastumo ilgesys,“ – spėja pašnekovas pastebėdamas, jog iš internetinės parduotuvės medų pirkėjai iššluoja per maždaug mėnesį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA