Svarstoma Sugiharos namus Kaune padaryti patogiau lankomus | Kas vyksta Kaune

Svarstoma Sugiharos namus Kaune padaryti patogiau lankomus

BNS 2018/01/28 14:58
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune esantiems tarpukario diplomato Chiune Sugiharos (Čijunės Sugiharos) namams tampant vis populiaresniu turistų iš Japonijos traukos centru, svarstoma, kaip šią vietą padaryti patogiau lankomą.

Pasak Kauno vicemero Simono Kairio, iki siauros Vaižganto gatvės, kurioje įsikūręs diplomato namas, turistams bus siūloma ateiti nuo netoliese esančios Kauno sporto halės. Šiuo metu svarstoma, kaip šį maršrutą padaryti patrauklesnį.

„Kadangi tai nėra dideli atstumai, kilo idėja iš esmės pakeisti turistų judėjimą: autobusas galėtų parkuotis prie sporto halės, ten rasti stendą apie šį sporto kompleksą anglų, lietuvių ir japonų kalbomis, tada, sužiūrint kiekvieną perėją, gatvės kirtimą, jie patektų į Sugiharos namus, nes tai tikrai netolimas atstumas“, – sakė jis.

Artimiausiu metu ruošiamasi sutvarkyti pačią Vaižganto gatvę, įrengti joje apšvietimą, pasirūpinti, kad tinkamai pažymėtos būtų perėjos, aiškus pats maršrutas. Pakeliui, pasak S. Kairio, galėtų atsirasti atminimo ženklas Ch. Sugiharai.

„Yra mintis apie atminimo ženklą, monumentą: ateinant nuo halės, yra nedidelis skverelis, vieta, kuri prašyte prašosi Sugiharos, pavyzdžiui, skubančio į namus ar kito sprendimo, kuris atspindėtų „diplomatų už gyvybę“ idėją“, – kalbėjo Kauno vicemeras.

Parengus infrastruktūrą ir maršrutą, jis būtų pristatomas gidams, o ateityje jį būtų galima plėsti, pasiūlant Sugiharos namų aplankyti atvykusiems turistams pamatyti ir daugiau Kauno vietų.

S. Kairio žiniomis, Sugiharos namus kasmet aplanko apie 17 tūkst. turistų.

Ch. Sugihara dirbo Japonijos Imperijos konsulu Lietuvoje ir 1939–1940 metais išdavė bent 2 tūkst. vizų, leidusių žydams pabėgti nuo nacių pogromų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA