Vilniaus gimtadienis Kaune: vienu metu vyks daugiau kaip 300 vakarienių | Kas vyksta Kaune

Vilniaus gimtadienis Kaune: vienu metu vyks daugiau kaip 300 vakarienių

Asociatyvi / P. Grigaliūno nuotr.

Šiandien Kaune laukiama ypatingų svečių – savo miesto 695-ąjį gimtadienį švenčiančių vilniečių. Nors tikrasis sostinės jubiliejus  nuvilnijo praėjusį ketvirtadienį, tačiau tokią didingą sukaktį nutarta paminėti dar griausmingiau – pakviečiant vilniečius vakarienės kauniečių namuose, miesto restoranuose ar kavinėse.

Prieš daugiau nei savaitę apie planuojamą dovaną paskelbusi Kauno miesto savivaldybė kvietė visus kauniečius, norinčius pasveikinti Vilniaus gyventojus, registruotis gimtadieniui skirtoje svetainėje.

Vakar sustabdžius registraciją ir užfiksavus galutinius skaičius paaiškėjo, jog  šiandien, šeštadienį, Kaune vienu metu vyks 333 vakarienės.  Iš jų 58 bus skirtos nepažįstamiems vilniečiams, o 275 – draugams bei bičiuliams. Vakariene nemokamai bus pavaišinti 1033 vilniečiai. Šias vakarienes organizuoja 539 kauniečiai.

Šiandien kauniečiai vilniečius kvies į savo namus arba į bet kurį mieste esantį restoraną ar kavinę. Kauniečiai taip pat galėjo nuspręsti, ar jie nori pakviesti Vilniuje gyvenančius savo draugus ar visiškai nepažįstamus sostinės gyventojus.

Tuo tarpu vilniečiai prisijungti prie gimtadienio šventės galėjo dviem būdais: arba sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo, arba registruodamiesi į svečius pas tuos kauniečius, kurie kvies nepažįstamuosius.

Prie gimtadienio dovanos  prisijungė ir daugybė žinomų vardų bei veidų: aktorius Andrius Žiurauskas, fotografas Dainius Ščiuka, vandens formulių lenktynininkas Edgaras Riabko, teatro režisierius Gildas Aleksa, Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, krepšinio komentatorius ir renginių vedėjas Karolis Tiškevičius ir kiti.

Į vakarienę Kaune, prasidėsiančią nuo 18 val., didžioji dalis užsiregistravusių vilniečių bus atvežti nemokamais autobusais.

O atsinaujinusioje Kauno autobusų stotyje svečius pasitiks staigmena, po kurios sostinės gyventojai išvyks į savo vakarienių vietas.

Prašome skaitytojų: tie, kurie užfiksuosite vilniečių šventės Kaune akimirkas, siųskite nuotraukas mums į redakcijos elektroninį paštą, dalinkitės jomis privačioje žinutėje ar komentaruose portalo „Kas vyksta Kaune“ paskyroje, socialiniame tinkle „Facebook“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA