Neįprastoje Kauno rajono vietoje iškilo Lietuvos trispalvė | Kas vyksta Kaune

Neįprastoje Kauno rajono vietoje iškilo Lietuvos trispalvė

Organizatorių nuotr.

Artėjant reikšmingiausiai Lietuvos istorijos datai – valstybės atkūrimo šimtmečiui, Kauno rajone ant Noreikiškių vandens bokšto suplazdeno trispalvė.

[galerija kiek=”4″]

Bendrovės ,,Kauno vandenys“ vadovų ir darbuotojų iniciatyva šis sumanymas įgyvendintas siekiant paminėti atkurtos nepriklausomos valstybės gyvavimą.

2018 m. vasario 16 d. tai lyg laiko tiltas primenantis 1253 m. liepos 6 d. gimusią senąją Lietuvą, 1918 metais įkurtą nepriklausomą modernią piliečių valstybę ir 1990 m. kovo 11 d. atkurtą nepriklausomą Lietuvą.

Bendrovės ,,Kauno vandenys“ vadovas Vilius Burokas teigia, kad atkurtos Lietuvos šimtmetis įkvepia siekti, kurti ir optimistiškai žvelgti į rytojų, tačiau nepamiršti praeities – valstybės istorijos.

„Šiandienos Lietuva – tai mes visi kartu ir kiekvienas atskirai, tačiau bendrai atsakingi už dabartį ir ateitį, valstybės ir tautos istorijos įvykius“, – sako jis.

Kauno rajone ant vandens bokšto kartu su ja laikančiu stiebu trispalvė plazdena 50 metrų aukštyje, tamsiu paros metu ji yra ir apšviesta. Todėl svarbiu šalies simboliu bus galim pasigrožėti ir naktį.

1918 m. vasario 16-ąją pasirašius Lietuvos nepriklausomybės aktą, nacionaliniu simboliu buvo įteisinta trispalvė. Tuo tarpu Vyčio vėliava XX a. pirmojoje pusėje buvo naudojama rečiau.

Nors jau 1905-aisiais J. Basanavičius siūlė Vyčio vėliavą įteisinti kaip nacionaline. Kaip Lietuvos valstybės istorinė vėliava Į Lietuvos valstybės vėliavos įstatymą ji buvo įrašyta 2004-aisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA