Kauno rajone išaiškinta dyzelino kontrabanda – iš vilkiko bakų nupylė beveik tūkstantį litrų | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone išaiškinta dyzelino kontrabanda – iš vilkiko bakų nupylė beveik tūkstantį litrų

Asociatyvi / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai nesnaudžia – aktyviai nustatinėjami neteisėto akcizais apmokestintų prekių įvežimo ir realizavimo atvejai. Šią savaitę policininkams įkliuvo vilkiko vairuotojas, kurio bakuose staiga pritrūko beveik 1 tūkst. litrų dyzelinio kuro.

[galerija kiek=”4″]

Kaip teigiama Kauno apskrities VPK pranešime, sausio 23 d., apie 10.20 val., Kauno rajono policijos komisariato (PK) pareigūnai, patruliuodami Domeikavos seniūnijai priklausančiame Eigirgalos kaime, pastebėjo vilkiką su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais.

Patikrinimui sustabdžius minėtą transporto priemonę pastebėtas beveik 1 tūkst. litrų kuro neatitikimas vilkiko bakuose, kurio išnaudoti tiesiog važiuojant kelyje transporto priemonė dar tikrai negalėjo.

Kilus įtarimui, kad iš vilkiko buvo išleistas kuras, įvežtas iš trečiųjų šalių, neapmokestintas akcizais ir kitais mokesčiais, detalesniam patikrinimui vilkikas buvo palydėtas iki artimiausio muitinės posto.

Atlikus patikrinimą ir palyginus įvažiavimo į Lietuvos Respubliką metu pateiktus duomenis nustatyta, kad vairuotojas nupylė 925 litrus (782 kg) dyzelinio kuro, buvusio transporto priemonės bakuose. Muitinės pareigūnai paskaičiavo, kad už nupiltą dyzelinį kurą teks susimokėti 473 eurus mokesčių: akcizas – 11 eurų, muitas – 323 eurai, PVM – 139 eurai.

Kruopštaus ir kantraus Kauno apskrities policijos pareigūnų darbo dėka, nuolat vykdant policines priemones, sausio mėnesį Kauno rajone rasta ir konfiskuota 687 pakeliai cigarečių su rusiško pavyzdžio ženklinimo ženklais. Daugiausia kontrabandinių cigarečių rasta ir paimta Garliavoje ir jos apylinkėse – 568. Likusi dalis rasta Vilkijos, Karmėlavos ir Domeikavos apylinkėse.

Domeikavoje taip pat rasta ir paimta 750 litrų nelegalaus dyzelinio kuro bei 20 litrų nelegalaus alkoholio. Visais atvejais Kauno apskrities VPK Kauno rajono PK pradėtos administracinės teisenos.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, siekdami užkirsti kelią akcizais apmokestinamų prekių laikymui, gabenimui, naudojimui ar realizavimui pažeidžiant nustatytą tvarką, prižiūrimoje teritorijoje ir toliau vykdys policines ir prevencines priemones.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją bei primena, kad apie vietas, kur prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, pranešti galima telefonu 112 arba anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 303 050. Bus tikrinama visa iš gyventojų gauta informacija.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA