Prie prekybos centro „Molas“ – nauja automobilių statymo tvarka: teks susimokėti | Kas vyksta Kaune

Prie prekybos centro „Molas“ – nauja automobilių statymo tvarka: teks susimokėti

R. Tenio nuotr.

Į prekybos ir pramogų centrą „Molas“, esantį Baršausko gatvėje 66A, automobiliu atvykstančių kauniečių ir miesto svečių laukia naujovė – apmokestinta automobilių stovėjimo aikštelė. Šis pokytis, pasak atstovų, įsigaliojo nuo praėjusio pirmadienio.

[galerija kiek=”8″]

Pasistatyti automobilį nemokamai prekybos ir pramogų centro „Molas“ aikštelėje bus galima tik dvi sumines valandas. Praėjus minėtam laikui už kiekvieną papildomą valandą vairuotojams teks susimokėti po 1 eurą.

„Atlikome tyrimą, kurio duomenys parodė, jog didžioji dalis mūsų klientų vidutiniškai prekybos centre praleidžia maždaug dvi valandas. Todėl nusprendėme, jog automobilių stovėjimas nemokamas bus tik dvi valandas“, – priimtą sprendimą komentavo prekybos ir pramogų centro „Molas“ valdytoja Indrė Januševičiūtė.

Pasak jos, prekybos ir pramogų centro automobilių stovėjimo aikštelėje nuo šiol veikia tokia pat sistema kaip ir oro uostuose – į teritoriją įvažiavus automobiliui nuskaitomi jo valstybiniai numeriai, o prie abiejų įėjimų į „Molą“ įrengtų automatinių kasų vairuotojai galės pasitikrinti, kiek laiko čia stovėjo jų automobilis.

„Jei vairuotojas viršys dviejų valandų automobilio nemokamo stovėjimo limitą, už papildomą laiką jam bus skaičiuojamas 1 euro mokestis už kiekvieną papildomą valandą“, – sakė prekybos ir pramogų centro valdytoja.

I. Januševičiūtė prasitarė, kad tokia naujovė prekybos ir pramogų centro „Molas“ automobilių stovėjimo aikštelėje įvesta dar ir todėl, jog ne vienerius metus stebėtas reiškinys, kai vairuotojai, kaip spėjama, studentai ar aplinkinių biurų darbuotojai, teritorijoje palikdavo savo automobilius stovėti anksti iš ryto, neprasidėjus „Molo“ darbo valandoms.

„Mūsų tikslas, kad kiekvienas atvykęs klientas rastų laisvą vietą savo automobiliui pastatyti. Norime naikinti savavališką įprotį palikti automobilį teritorijoje ilgoms valandoms ar net savaitei, nes pastarųjų atvejų tikrai pasitaikydavo“, – paaiškino pašnekovė.

Informuojame, jog viena kasa įrengta lauke, prie įėjimo į „Maximą“. Ja bus galima naudotis visą parą. Kita – įrengta pagrindinio įėjimo į „Molą“ prieangyje.

Primename, kad automobilių stovėjimo laikas jau nuo praėjusių metų ribojamas ir Kauno „Akropolyje“ bei „Megoje“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA