Kaune pristatytas naujas verslo ir mokslo projektų akseleratorius | Kas vyksta Kaune

Kaune pristatytas naujas verslo ir mokslo projektų akseleratorius

Organizatorių nuotr.

Penktadienio popietę Kauno senamiestyje vyko kiek neįprastas renginys – Kauno verslo ir mokslo bendruomenei pristatytas naujas idėjų akseleratorius, veiksiantis Vilniaus gatvėje įsikūrusiame bendradarbystės centre „Redakcija Coworking“.

„Redakcija Coworking“ kartu su partneriais iš advokatų profesinės bendrijos „Viliušis ir Astromskis“ vystomu idėjų akceleratoriumi galės pasinaudoti visi, turintys motyvacijos inicijuoti, vystyti ar finansuoti mokslo ir verslo projektus.

Renginio metu verslininkai, mokslininkai, investuotojai bei konsultantai buvo supažindinti su naujojo akseleratoriaus koncepcija bei veikimo principu.

„Visų pirma, su verslo ir mokslo projektų iniciatoriais kalbėsimės apie pačią idėją ir jų poreikius. Greta bursime tinklą projektų rengėjų ir konsultantų, kurie galėtų padėti paruošti finansavimui gauti reikiamas paraiškas ar verslo planus, kurie toliau bus teikiami galimiems šių projektų finansuotojams“, – tokią akceleratoriaus idėją renginio metu apibendrino projekto partneris dr. Paulius Astromskis. „Tikimės, jog pavyks suburti tinklą ekspertų, kurie galėtų patenkinti visų sričių poreikius – nuo dizaino, rinkodaros, iki personalo atrankos, teisinės atitikties ir finansinių planų rengimo. Parengus paraišką ar verslo planą, verslininkai ir mokslininkai bus ruošiami susitikimams su potencialiais finansuotojais“.

Renginyje dalyvavę jaunieji verslininkai bei mokslininkai buvo paraginti neleisti savo idėjoms dulkėti stalčiuje. „Kai pradedi kalbėti, dalintis, atsiveria daug kelių, sutinki reikiamus žmones, randi atsakymus“, – teigė P. Astromskis. „Redakcijos mokslo ir verslo akseleratoriuje laukiami visi: turintys idėją, jos dar tik ieškantys, taip pat tie, kurie jau vysto savo verslus ar mokslo projektus, tačiau jaučiasi „užstrigę“ ir ieško pagalbos“, – sakė bendradarbystės erdvės partneris dr. P. Astromskis.

Akceleratoriaus idėja – išskirtinė Kauno mastu, nes, skirtingai nei daugelis kitų bendradarbystės erdvių, sujungia įvairių sričių atstovus. Čia vietą savo idėjai vystyti gali atrasti tiek kūrybininkas, mokslininkas, tiek informacinių technologijų ar visai jai priešingos srities atstovas.

Bendradarbystės erdvėje mokslo ir verslo idėjų iniciatorių laukia ne tik privačios konsultacijos, bet ir renginių ciklas, kurio metu bus diskutuojama šių projektų iniciatoriams aktualiais klausimais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA