Į ligoninę išgabenta A. Adamkienė (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Į ligoninę išgabenta A. Adamkienė (papildyta)

DELFI, BNS 2018/01/22 11:52
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Prezidento Valdo Adamkaus žmona 90 m. Alma nuo penktadienio gydoma Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikose.

„Ją išvežė. Nežinau, kas nutiko, penktadienio rytą pabudau ir ją radau, galima daiktas, nualpusią. Sukėliau ant kojų visus, ji iki šiol ligoninėje, kiek žinau, dabar ją apžiūri medikų konsiliumas, jie man po 13 val. paskambins, nuspręs, kokia būklė ir ką daryti toliau“, – DELFI pirmadienį sakė prezidentas V. Adamkus.

Jis nesiryžo spėlioti, kas galėjo nutikti sutuoktinei.

V. Adamkus sakė, kad penktadienio rytą paskambino greitajai ir asmeniniam gydytojui, kurie greitai atvyko ir nedelsdami Almą išgabeno į Santariškes.

Papildyta A. Adamkienės gydytojos komentaru:

Kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus žmona Alma Adamkienė lieka ligoninėje, bet jos būklė nėra grėsminga, sako gydytoja Aušra Marcijonienė.

A. Adamkienę gydanti Santaros klinikų medikė teigia, kad moteris neseniai persirgo virusine infekcija ir jos dabartinė būklė gali būti susijusi su šia liga.

„Jos būklė pablogėjo šeštadienį, tada iškvietė mane ir greitąją pagalbą, nes buvo didelis vangumas, silpnumas, nebuvo jėgų. Gyvybinės funkcijos buvo normalios, bet mes ją pervežėme į Santariškes. Buvo atlikti visi tyrimai, vertinami trumpalaikiai kraujotakos sutrikimai, bet kažkokių grėsmingų dalykų mes neaptikome“, – pasakojo gydytoja.

Ji teigė, kad vyresnio amžiaus žmonės sudėtingiau pakelia ir paprastas peršalimo ligas. A. Adamkienei šiuo metu yra 90 metų.

„Vyresniame amžiuje bet kokia persirgta peršalimo liga nepraeina taip greitai be pėdsakų, duoda ir silpnumą didesnį, ir kraujospūdžio svyravimus“, – sakė medikė.

Ji teigė dar negalinti pasakyti, kiek laiko A. Adamkienė liks ligoninėje.

Prieš porą metų V. ir A. Adamkai minėjo 65-ąsias vestuvių metines. Antrojo pasaulinio karo metais iš Lietuvos pasitraukę Valdas ir Alma Adamkai susipažino 1945 metais Vokietijoje. Jie susituokė 1951 metų rugsėjo 1-ąją, iš Vokietijos persikėlę į JAV.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA