Informacinės atakos taikiniu tapęs „Žinių radijo“ žurnalistas: taikomasi į mus visus | Kas vyksta Kaune

Informacinės atakos taikiniu tapęs „Žinių radijo“ žurnalistas: taikomasi į mus visus

Organizatorių nuotr.

Įsilaužus į naujienų portalą tv3.lt, ketvirtadienio vakarą jame paskelbta išgalvota melaginga žinia apie krašto apsaugos ministrą Raimundą Karoblį ir „Žinių radijo“ žurnalistą Ridą Jasiulionį. Pirminiais duomenimis, pagal IP adresą nustatyta, kad įsilaužta iš Sankt Peterburgo.

Paklaustas, kaip jaučiasi tapęs informacinės atakos taikiniu, R. Jasiulionis teigė, kad šiais šmeižikiškais pranešimais taikomasi ne tik į juose minimus žmones, bet į visus informacijos vartotojus.

„Melagingi pranešimai nukreipti į informacijos vartotojų sąmonę. Joje norima kelti sąmyšį, nepasitikėjimą, pasibjaurėjimą. Visi mes esame informaciniame kare.

Išpuolis prieš ministrą ir mane įvykdytas iš Sankt Peterburgo, tačiau kur ši melaginga informacija paruošta, čia kitas klausimas. Akivaizdu, kad Rusijos informacinio karo planuotojams „Žinių radijo“ klausytojai yra svarbūs, todėl norima paveikti jų nuomonę, diskredituoti ministrą“, – sakė R. Jasiulionis.

Pasak jo, „informacinis karas Lietuvai dar yra ta karo rūšis, kur reikia mokytis kariauti ir mokytis atremti visas informacines atakas“.

Įsilaužus į naujienų portalą, paskelbta tikrovės neatitinkanti žinia, esą krašto apsaugos ministras R. Karoblis priekabiavo prie „Žinių radijo“ žurnalisto R. Jasiulionio.

Pranešama, kad Lietuvos kibernetinio saugumo specialistai dėl incidento pradėjo tyrimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA