Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados nepalankios P. Baršauskui | Kas vyksta Kaune

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos išvados nepalankios P. Baršauskui

BNS 2018/01/17 14:11
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį nusprendė, kad buvęs Kauno technologijos universiteto (KTU) rektorius Petras Baršauskas pažeidė įstatymą, akademinės etikos kontrolieriui pateikęs darbuotojų rengtus atsakymus dėl jo habilitacinio darbo.

Anot VTEK, P. Baršauskas nepaisė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatyme esančio draudimo naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti.

VTEK nustatė, kad akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriui atliekant tyrimą dėl pažeidimų, susijusių su jo habilitaciniu darbu, P. Baršauskas pasirašė KTU darbuotojų parengtus tarnybai skirtus atsakymus.

Etikos sargų vertinimu, savo parašu patvirtindamas parengtų atsakymų teisingumą, P. Baršauskas sutapatino asmeninio pobūdžio raštus su KTU veiklos raštais ir tokiu būdu pasinaudojo KTU žmogiškaisiais ištekliais ne tarnybos tikslais.

Tyrimą VTEK atliko gavusi akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus Vigilijaus Sadausko kreipimąsi. Kontrolierius spalį konstatavo, kad rengdamas habilitacinį darbą P. Baršaukas nesilaikė citavimo taisyklių ir pažeidė akademinės etikos reikalavimus. Tokią išvadą pateikęs kontrolierius nurodė Vilniaus Gedimino technikos universitetui (VGTU) atšaukti sprendimą dėl laipsnio P. Baršauskui suteikimo.

P. Baršauskas per teismą siekia iš viso naikinti jam nepalankų V. Sadausko spendimą. Dar etikos kontrolieriui atliekant tyrimą P. Baršauskas atsistatydino. Buvęs rektorius pripažino, kad jo darbe yra techninių klaidų, tačiau neigė plagijavimą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA