Šuns gelbėjimo operacija: kol atvyko tarnybos, laikė betono plokštę | Kas vyksta Kaune

Šuns gelbėjimo operacija: kol atvyko tarnybos, laikė betono plokštę

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Praėjusios savaitės antroje pusėje Kauno apskrities ugniagesiai ne tik gelbėjo žmonių gyvybes, kovojo su gaisrais, sergėjo kaistančius kaminus, bet padėjo ir bėdon pakliuvusiems gyvūnams. Kaune iš šulinio traukė šunį, Prienų rajone iš medžio – katiną, o Kėdainių apylinkėse iš tvenkinio – gulbę.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos (PGV) duomenimis, sausio 13 d., 22.24 val., gautas pranešimas apie V. Krėvės pr. 115 į atvirą kanalizacijos šulinį įkritusį šunį. Teigta, kad krenta betono plokštė – žmonės ją laikė, kad ši neprispaustų gyvūno.

Šuo buvo įkritęs į 5 m gylio atvirą šulinį. Žemyn gelbėtojai nusileido šachtoje esančiomis metalinėmis kopėčiomis, šuo buvo iškeltas ir perduotas šeimininkui. Šulinys uždengtas šalia buvusiais betoniniais blokais.

Penktadienį, sausio 12 d., Kauno ugniagesiai sudalyvavo klasikinėje situacijoje – 13.40 val. iš gyvūnų globos organizacijos gautas pranešimas, kad Prienuose, Dariaus ir Girėno g. 6, medyje įstrigęs katinas. Gyvūnas įsiropštė į 20 m aukštį – pasinaudojus automobilinėmis kopėčiomis, nelaimėlis iškeltas.

Tuo tarpu sausio 14 d. gelbėtojai skubėjo į Gyvūnų globėjų asociacijos iškvietimą Kėdainių rajone, Aristavėlės kaime. 10.56 pranešta, kad Juodkiškių tvenkinyje įšalusi gulbė. Su gelbėjimo rogėmis prisiartinus prie gulbės paaiškėjo, jog paukštis ne prišalęs, o nusilpęs.

Gulbė pargabenta į krantą, ją pasiėmė pilietis G. G. Vyras teigė gulbę perduosiantis Gyvūnų globėjų asociacijai – pačios organizacijos atstovų įvykio vietoje nebuvo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA