Jiesios kilpos iš paukščio skrydžio (nuotraukų galerija) | Kas vyksta Kaune

Jiesios kilpos iš paukščio skrydžio (nuotraukų galerija)

R. Tenio nuotr.

Ant įspūdingos Jiesios atodangos krašto stovėję gal ir esate, bet ar teko virš upės slėnio skristi? „Kas vyksta Kaune“ fotografas šerkšnotu mišku įrėmintą upę ir apnuogintą geologinę Rokų istoriją įamžino iš viršaus.

[galerija kiek=”16″]

Jiesios kraštovaizdžio draustinis – saugoma teritorija Kauno rajone ir Kauno miesto pietinėje dalyje, apimanti Jiesios upės žemupio slėnį. Draustinio plotas – 410 ha (iš jų 176 ha priklauso Kauno miestui). Jis nusidriekęs iš pietų į šiaurę nuo Vingytės gyvenvietės iki Nemuno, taip pat apima Napoleono kalną, kur upę kerta Jiesios tiltas.

Čia iš tikro atsiveria kelios atodangos, matosi ne tik Jiesios upės vingiai, kriokliai, bet ir šlaitų grožis. Šaltą savaitgalio popietę miškelius dabinant šerkšnui dar geriau išryškėjo gelsvi skirtingų atodangos geologinių sluoksnių ir belapės, žiemai sustingusios slėnio augmenijos atspalviai.

Nuo Rokų driekiasi ir gana ilgas pažintinis takas, kuriuo galima apeiti pagrindines draustinio atodangas. Kodėl iš naujo nepažinus šalia Kauno stūksančio gamtos paminklo žiemą? O gal praskridę šia nuotraukų galerija Jiesios vingius nuspręsite aplankyti pirmą kartą – tik šiltai apsirenkite!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA