Susistumdymas Aleksote – paauglys galva trenkėsi į bėgius | Kas vyksta Kaune

Susistumdymas Aleksote – paauglys galva trenkėsi į bėgius

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vieni šeštadienį praleido susikaupę ir kupini rimties, o kitus įtraukė agresijos verpetas. Aleksote, Antanavos gatvėje, fiksuotas jaunų žmonių konfliktas, kurio metu nukentėjo du nepilnamečiai. Vienas jų atsidūrė ligoninėje.

Policijos departamentas praneša, kad sausio 13 d., apie 15.30 val., Antanavos gatvėje į žodinį konfliktą įsivėlė trys vaikinai. Vyriausias iš jų, gimęs 1993 m., žodžiais neapsiribojo – pargriovė 2003 m. gimusį nepilnametį, kuris krisdamas galva trenkėsi į geležinkelio bėgį, ir koja spyrė kitam 2003 m. gimusiam nepilnamečiui į ranką.

Pirmasis vaikinas dėl kaukolės lūžimo paguldytas į Kauno ligoninę, o antrasis dėl alkūnės sumušimo gydomas ambulatoriškai. Įtariamasis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 138 str. 1 d. ir 153 str. 1 d.

Kodekso straipsniai, pagal kuriuos atliekamas tyrimas, leidžia manyti, kad agresorius ne tik sutrikdė nepilnamečių sveikatą. 153 str. 1 d. numato atsakomybę už „Jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimą“. Šis nusižengimas baudžiamas laisvės apribojimu arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Tuo tarpu už sužalojimus pagal inkriminuotą straipsnį gresia laisvės apribojimas arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA