Garliaviškis išrinktas geriausiu šalies tautodailininku | Kas vyksta Kaune

Garliaviškis išrinktas geriausiu šalies tautodailininku

KRS nuotr.

Rokiškio krašto muziejuje paskelbti konkursinės liaudies meno parodos „Aukso vainikas 2017“ laureatai. Pasipuošti svarbiausiu Lietuvos tautodailės apdovanojimu siekė net 28 senųjų amatų tradicijas tęsiantys meistrai, bet teko ši garbė tik trims. Tarp jų – ir garliaviškis Adolfas Teresius.

Konkurso komisija geriausiais metų menininkais paskelbė vaizduojamosios liaudies dailės meistrą Zenoną Skinkį iš Vilkaviškio, keramikę Virginiją Silvestrą Šufinskienę iš Kuršėnų ir skulptorių, kryždirbį Adolfą Teresių iš Garliavos.

Tai jau trečiasis A. Teresiaus Aukso vainikas. Pirmasis buvo įteiktas 2008 m., antrasis 2012 m. už kolekciją „Atlaidų diena“. Menininko darbai puošia daugelį Kauno rajono ir Lietuvos vietų.

Adolfas Teresius / KRS nuotr.

Vienas naujausių garliaviškio darbų – atkurtos Lietuvos šimtmečiui kartu su bičiuliais iš ąžuolo išskaptuotas Lietuvos himno tekstas.

A. Teresius taip pat yra Liongino Šepkos premijos laureatas (2001), firmos „Bosch“ ir žurnalo „Meisteris“ respublikinio konkurso nugalėtojas (2002), Respublikinio Prakartėlių konkurso Rokiškyje laureatas (2004), geriausias Kauno apskrities meistras vaizduojamojo meno nominacijoje (2006), Metų garliavietis (2006), geriausias Kauno apskrities meistras kryždirbystės nominacijoje (2007).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA