Smurtą patyrusi mergaitė buvo sužalota mokykloje, pamokos metu | Kas vyksta Kaune

Smurtą patyrusi mergaitė buvo sužalota mokykloje, pamokos metu

Kauno Šančių mokyklos nuotr.

Ryte „Kas vyksta Kaune“ paskelbus apie uodegikaulio lūžį patyrusią nepilnametę, su portalu susisiekė nukentėjusios moksleivės klasiokės mama, kuri suteikė daugiau informacijos apie šį agresijos proveržį. Pagal policijos pateiktą informaciją susidarė vaizdas, kad konfrontacija įvyko tiesiog gatvėje, galbūt siekiant mergaitę apiplėšti – iš tikro, septintokė buvo sužeista savo bendraklasių iš Šančių mokyklos-daugiafunkcio centro.

„Minėtas įvykis nutiko ne gatvėje, o tiesiog mokykloje (Šančių mokyklos-daugiafunkcio centro adresas yra Vokiečių g. 164 – „Kas vyksta Kaune“), pamokos metu – tai yra sunkinanti aplinkybė. Mano mergaitė lanko tą pačią mokyklą, tą pačią klasę – sužalota buvo jos draugė. Nukentėjusiąją sužaloję moksleiviai – taip pat klasiokai, o kaulai lūžo pamokos metu“, – sakė pašnekovė (vardas ir pavardė redakcijai žinomi – „Kas vyksta Kaune“).

Anot jos, vaikai buvo palikti vieni, be mokytojos. Klasės rusų kalbos mokytoja serga – dėl to pradžioje pamokos atėjo kitos grupės mokytoja, kuri, davusi užduotis, išėjo į šalia, už sienos, esančią klasę. Įvykį matė vienos iš ketvirtų klasių auklėtoja, kuri nuvedė vaikus pas socialinę pedagogę.

„Tuo tarpu telefoną norėta atimti todėl, kad pamokoje iš bendraklasių buvo tyčiojamasi. Palikus vaikus vienus, įsiplieskė konfliktas tarp mergaičių ir berniukų. Šie pradėjo bjauriausiais žodžiais užgaulioti klasiokes – mergaitė išsitraukė telefoną, norėdama užfiksuoti tą faktą, įrašyti, kaip yra tyčiojamasi. Berniukai išsigando – visai grupelei išbėgus į koridorių, jie atėmė telefoną, ištrynė įrašą, kelis kartus stūmė mergaitę, kuri parkrito ir susižeidė“, – pasakojo moteris.

Ji teigė kalbėjau su nukentėjusiosios mama – negana fizinio sužalojimo, incidentas tiek dukrai, tiek motinai sukėlė ir didelę psichologinę įtampą. Mokyklos vadovybei susirūpinusi pašnekovė sakė parašiusi prašymą, kad būtų išsiaiškinta, kas vyko pamokos metu ir kodėl tai įvyko, tačiau atsakymo dar nesulaukė.

„Patyčios šioje mokykloje – tęstinis reiškinys, prieš tai yra buvę dar baisesnių atvejų. Situaciją mėgins suvaldyti Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotojai, kurie šiandien lankėsi mokykloje ir mėgino aiškintis socialinių darbuotojų, mokytojų, direktoriaus, vadonaujančio personalo kompetenciją. Konkretus atvejis, kurį aptariame – ankstesnių įvykių pasekmė“, – aiškino moteris.

„Kas vyksta Kaune“ portalui pateiktame Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjo Virginijaus Mažeikos komentare teigiama, jog iš karto po įvykio savivaldybės atstovai lankėsi Šančių mokykloje, susiklosčiusi situacija aptarta su mokyklos vadovais, psichologu, socialiniu pedagogu. Susitikimo metu konstatuota, kad vadyboje yra problemų, kurios privalo būti skubiai sprendžiamos.

„Mokyklai taip pat bus teikiama tarpinstitucinė pagalba – tai reiškia, bus sudaryta skirtingų sričių specialistų komanda, įtraukiant Vaiko teisių apsaugos skyriaus, Švietimo skyriaus, psichologinės pedagoginės tarnybos, savivaldybės partnerių, teikiančių psichologinę, psichoterapinę pagalbą, atstovus. Komanda konsultuos mokyklos Vaiko gerovės komisijos narius, bendraus su tėvais. Bus siekiama išspręsti susidariusią konfliktinę situaciją, suteikti vaikams reikalingą pagalbą, gerinti mikroklimatą“, – planuojamus žingsnius vardijo V. Mažeika.

Susitikime aptartas konkretus atvejis, bet Švietimo skyriaus vedėjas pripažino, kad savivaldybės vadovams apskritai kelia rūpestį mokykloje pasikartojantys patyčių, smurto atvejai, kuomet nukenčia moksleiviai – tai formuoja neigiamą gyventojų nuomonę mokyklos atžvilgiu. Vadovybės prašyta pateikti pasiaiškinimą, kodėl taip yra. Mokykla taip pat įpareigota organizuoti Vaiko gerovės komisijos posėdį, atlikti atvejo tyrimą ir spręsti dėl kaltų asmenų atsakomybės.

„Įstaigos vadovas atsakingas už saugios aplinkos užtikrinimą, todėl apie taikytiną drausminę atsakomybę spręs mokyklos vadovas. Dėl moksleivių atsakomybės spręs mokykla bendradarbiaudama su policija, o dėl mokyklos vadovų spręs miesto savivaldybė. Mokykla kelia didelį rūpestį savivaldybei, joje nuolat mažėja mokinių skaičius. Kadangi tai pasikartojantys atvejai, bus svarstoma ir paties vadovo atsakomybė“, – tvirtino V. Mažeika.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA