Žalgirietis A. White: „Unicaja“ koziris – puiki gynyba | Kas vyksta Kaune

Žalgirietis A. White: „Unicaja“ koziris – puiki gynyba

„Žalgiris.lt“ nuotr.

Šį penktadienį Kauno „Žalgirio“ krepšininkai Eurolygos rungtynėse „Žalgirio“ arenoje stos į kovą su pirmajame reguliariojo sezono rate po pratęsimo Ispanijoje įveikta Malagos „Unicaja“ komanda.

Prieš susitikimą su ispanų ekipa mintimis su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai dalijosi aukštaūgis Aaronas White‘as.

„Pirmosios rungtynės buvo sunkios, – apie pirmąją sezono kovą su „Unicaja“ ekipa Ispanijoje kalbėjo žalgirietis. – Pradėjome gerai ir susikrovėme solidų pranašumą. Padarėme nemažai klaidų antroje dalyje, todėl turi žaisti itin gerai prieš tokią komandą kaip „Unicaja“. Turime laikytis žaidimo plano ir būti kaip vienas kumštis.“

Tąsyk Malagoje žaisdami prieš Joano Plazos treniruojamą „Unicaja“ žalgiriečiai sugebėjo susikrauti 20 taškų pranašumą trečiojo kėlinio metu – 56:36. Tačiau rankų nenuleidę varžovai ketvirtojo kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą. Tiesa, pratęsimo metu „Žalgiris“ pergalės iš rankų nepaleido, o dvikovą vainikavo tikslus ir pergalingu tapęs Edgaro Ulanovo dvitaškis.

Po pralaimėjimo „Žalgiriui“ Malagos klubas buvo patekęs į nesėkmių ruožą bei varžovams nusileido dar keturis kartus paeiliui. Visgi komanda nebuvo visiškai sugniuždyta prastos serijos ir per pastarąsias penkerias sezono rungtynes iškovojo keturias pergales. A.White‘o teigimu, „Unicajos“ koziris – puiki gynyba.

„Jie puikiai ginasi. Toks aukštaūgis kaip Jamesas Augustine‘as puikai atlieka savo darbą ir taiko gerus „step-out‘us“. „Unicaja“ gynėjai puikiai spaudžia kamuolį turinčius oponentus. Tiesiog kaip komanda „Unicaja“ žaidžia labai gerai bei yra puiki ginantis. Reiks žaisti prieš puikią varžovų komandą“, – tvirtino A.White‘as.

Rungtynės su Ispanijos klubu bus pirmasis žalgiriečių pasirodymas „Žalgirio“ arenoje Eurolygoje kalendoriniais 2018 metais. Krepšininkas tikina, jog šios progos komanda nesureikšmina ir tiesiog laukia, kada galės rungtyniauti savų sirgalių minios akivaizdoje.

„Tai tik dar vienerios rungtynės, o Eurolygoje visos dvikovos yra svarbios. Ypatingai tos rungtynės, kuriose galime žaisti namuose, prieš savus sirgalius. Turime būti pasiruošę susitikimui ir kovai bei žaisti visas 40 minučių“, – kalbėjo A.White‘as.

Kauno „Žalgirio“ rungtynių su Malagos „Unicaja“ pradžia – penktadienį 19.44 val., o į šį mačą jau liko mažiau nei 500 bilietų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA