Estetinis plombavimas – būdas susigrąžinti spindinčią šypseną | Kas vyksta Kaune

Estetinis plombavimas – būdas susigrąžinti spindinčią šypseną

Organizatorių nuotr.

Esama atvejų, kai slepiame šypseną, nes mūsų dantys smarkiai pažeisti ėduonies, stipriai nudilę ar pakeitę formą, spalvą. Šias problemas greitai galime išspręsti pasitelkdami estetinio plombavimo procedūras. Apie tai kalbamės su Kauno odontologijos klinikos „Denticija“ gyd. odontologe Gabriele Mačiuityte.

[galerija kiek=”4″]

Kas yra estetinis plombavimas?

Estetinis plombavimas – tai procedūra, kurios metu galima atkurti dantų formą, galima palikti tą pačią formą tik pakeičiant esamą dantų spalvą į baltesnę. Estetinio plombavimo metu nešlifuojant dantų ir nežalojant gleivinės atkuriami natūralių dantų sluoksniai. Tai greitas ir pigiausias estetinio dantų restauravimo būdas, užtikrinantis danties tvirtumą, atsparumą ir sugrąžinantis šypseną.

Kokios medžiagos naudojamos šiai procedūrai?

Estetinio plombavimo metu naudojamos šiuolaikinės kompozicinės (plombinės) medžiagos, kurios savo savybėmis labai panašios į natūralaus danties audinius. Jos taip pat turi keramikos dalelių, leidžiančių restauracijoms išlaikyti ilgalaikį blizgesį ir suteikiančių tvirtumo. Plombavimo metu danties paviršius yra padengiamas kompozitu. Tai dantims saugi procedūra, nes jos metu yra apdirbami tik danties paviršiniai audiniai, o kartais plombuojama visiškai negręžiant danties.

Kokiais atvejais pacientai renkasi estetinį plombavimą?

Dažniausiai estetinis plombavimas pasirenkamas tada, kai norima pakeisti dantų spalvą, pavyzdžiui, kai vienas ar keli dantys yra pakeitę spalvą lyginant su gretimais, arba gretimi dantys yra protezuoti, o šalia esantys atrodo tamsesni. Kita dažnai pasitaikanti situacija – nuskilę dantys. Dažniausiai tokius dantis pavyksta atstatyti naudojant plombą, bet kartais, jei yra nuskilę ypač daug danties audinių, juos tenka protezuoti. Estetinis plombavimas yra atliekamas, kai reikia uždaryti tarpus tarp dantų, norima pakeisti dantų formą, pakoreguoti dantų padėtį, atstatyti nudilusius dantų audinius.

Kiek trunka ši meninės restauracijos procedūra?

Visų pirma reikalinga konsultacija, kurios metu įvertinama burnos būklė ir sudaromas gydymo planas. Antro vizito metu, jei nėra reikalingas paruošiamasis gydymas, atliekamas estetinis plombavimas. Paruošiamasis gydymas gali būti labai įvairus, kartais yra reikalingas dantų balinimas, dantenų linijos korekcija ar net ortodontinis gydymas. Po procedūros praėjus bent 2 savaitėms būtinas pakartotinis apsilankymas pas odontologą galutiniam restauracijų įvertinimui ir poliravimui, ir, jei reikalinga, korekcijai.

Kiek tarnauja estetinis plombavimas?

Nėra jokio laiko termino, kiek restauracijos turi tarnauti. Jos, kaip ir natūralus dantis, gali tarnauti ir iki gyvenimo pabaigos. Vertėtų nepamiršti, kad laikui bėgant plomba gali keisti spalvą, aptrupėti, pasidaryti matinė. Ilgaamžiškumas labai priklauso nuo kasdienių žmogaus įpročių. Ilgalaikį estetinio plombavimo rezultatą padeda išlaikyti reguliariai atliekama profesionali burnos higiena ir dantų poliravimas.

Kokiais atvejais pacientui nerekomenduojamas estetinis plombavimas?

Dažniausiai estetinis plombavimas nerekomenduojamas, kai:

pacientui diagnozuojamos agresyvios periodonto ligos, stiprus dantenų uždegimas;

esant sąkandžio patologijoms. Kartais prieš atliekant estetinį plombavimą būtinas ortodontinis gydymas;

alternatyvūs gydymo būdai gali būti tinkamesni paciento problemai išspręsti (pavyzdžiui, tarpeliui tarp dantų panaikinti gali būti rekomenduojamas ortodontinis gydymas, dantų spalvos pakeitimui – balinimas ir t.t.).

Kokios yra estetinio plombavimo alternatyvos?

Estetinio plombavimo alternatyvos priklauso nuo to, kokią problemą siekiama išspręsti, kokie paciento lūkesčiai. Stipriai karieso pažeistus dantis galima protezuoti. Gelsvą ar pilkšvą atspalvį turinčius dantis galima balinti lazeriu, o gydytus endodontiškai – vidinio balinimo būdu. Kreivai išdygusius dantis ar tarpelius, esančius tarp dantų, galima koreguoti ortodontiniu gydymu. Nuskilusius, įskilusius ar trumpus dantis galima koreguoti dantų laminatėmis. Laminatės – ypač plonos keramikos restauracijos. Jos yra labai trapios ir sudėtingai adaptuojamos prie danties audinių, todėl jų kaina yra beveik 2 kartus didesnė nei estetinio plombavimo.

Kodėl į Kauno „Denticija“?

Mūsų klinikoje dirba visų sričių specialistai ir yra visa reikalinga įranga diagnostikai. Taip taupomas pacientų laikas ir suteikiama maksimaliai kokybiška burnos priežiūra, nes visas procedūras atlieka tik savo sričių specialistai. Visi vizitai derinami su gydytojais taip, kad per kuo trumpesnį laiką Jūs galėtumėte džiaugtis sveika ir gražia šypsena.

Kilo klausimų? Norite pasikonsultuoti?

Registruokitės čia arba kreipkitės į mus:

Vytauto pr. 14, Kaunas
Mob. tel. +370 671 96979
El. paštas: denticija@kaunodenticija.lt
Facebook: www.facebook.com/kaunodenticija/
www.kaunodenticija.lt

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA