Vaiko pinigų sistemos pralaidumas padidintas | Kas vyksta Kaune

Vaiko pinigų sistemos pralaidumas padidintas

BNS 2018/01/09 15:28
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis sako, kad prašymus vaiko pinigams registruojanti internetinė sistema veikia geriau. Sistema pradėjo strigti nuo sausio pasipylus didžiuliam kiekiui internetu pateikiamų prašymų gauti socialinę išmoką už vaikus.

„Dabar sistema tikrai jau turėtų veikti visu pajėgumu, šiuo metu (per antradienį) iki 14 val. prašymų pateikta 5585“, – žurnalistams antradienio popietę po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu sakė L. Kukuraitis.

Per visą laikotarpį nuo sausio 1-osios internetu užregistruoti beveik 25 tūkst. prašymų. „Jeigu tokiais pajėgumais, tai tikrai visi per sausio mėnesį galės užsipildyti ir gauti vaiko pinigus. Šiuo metu sistemoje per 1 tūkst. (žmonių), kurie teikia prašymus, tai rodo, kad tie pajėgumai išdidinti maksimaliai ir jinai funkcionuoja“, – aiškino ministras.

Jis teigė, kad pradedant vaiko pinigų prašymų registraciją sistemos pralaidumas buvo nustatytas pagal ministerijos prognozuotus srautus.
„Tas prognozavimas, kiek išaugs vartotojų, buvo su mumis suderintas. Deja arba džiugu, kad poreikis išaugo penkeriopai, kad žmonės tokia skuba kreipiasi tų vaiko pinigų. Turėjome krizinį laikotarpį, kai reikėjo dėti papildomų pastangų, kad labiau išplėstume vartus negu iš pradžių buvo“, – aiškino L. Kukuraitis.

Jis taip pat dėstė, kad didelio sistemos pralaidumo reikia neilgą laiką, todėl nenorima į tai daug investuoti. „Mūsų galva, ypač kai mes turime visų metų laikotarpį, neverta to daryti, tai būtų lėšų švaistymas“, – sakė L. Kukuraitis.

Be to, ministras teigė, kad kilęs sujudimas labiau paskleidė žinią apie vaiko pinigus, o realiai dėl trukdžių neigiamų pasekmių nebus, nes prašymus užregistravus vėliau vaiko pinigai bus išmokami atgaline tvarka. „Mano galva, prie žinomumo tas prisidėjo pozityviai“, – svarstė jis.

Nuo sausio įvesti 30 eurų siekiantys vaiko pinigai už visus vaikus, tačiau norėdami juos gauti tėvai turi teikti prašymus, o juos registruojanti internetinė sistema dėl didelių apkrovų nuo mėnesio pradžios neveikė sklandžiai. Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ramina, kad prašymus užregistravus vėliau pinigai bus išmokami atgaline tvarka. Prašymus taip pat priima savivaldybių skyriai.

Vaiko pinigų išmokos pakeitė iki sausio tėvams galiojusią neapmokestinamų pajamų mokesčio lengvatą, per mėnesį leidusią dirbantiems tėvams susigrąžinti iki 30 eurų. Be visiems skiriamų vaiko pinigų, mažai uždirbantiems arba daugiavaikiams tėvams bus mokamos papildomos išmokos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA